Updates

Ik wil bomen planten

Schenk een boom

Met onze gepersonaliseerde bomen planten we een boompje voor jou. Geef je boodschap mee en ontvang een foto met jouw warme woorden om af te geven aan je vrienden, je kleinkinderen, een pasgeborene,… Laat je creativiteit de vrije loop en strijd mee tegen de klimaatcrisis.

Schenk een boom

Schenk een boompje met een boodschap

Ben je op zoek naar een leuke gift voor een natuurliefhebber, een origineel relatiegeschenk of gewoon iets voor jezelf? Schenk dan een gepersonaliseerd boompje!

Hoe?

 1. Je geeft al jouw gegevens door via het formulier.
 2. Wij planten jouw boom tijdens het plantseizoen (november – maart).
 3. Jouw boompje wordt gefotografeerd in de lente (giften na 16 december) of in het najaar (giften na 1 mei).
 4. BOS+ bezorgt je na de fotosessie een link om de foto’s van jouw boompje met een boodschap en boomlabel te downloaden.

Schenk een boompje zonder boodschap

Hoef je geen boompje met een boodschap te schenken, maar wil je toch graag een boompje planten ergens in Vlaanderen? Dat kan ook!

’t Is goed voor het klimaat

Bomen leggen CO2 vast en remmen zo de klimaatverandering af. Ze houden de aarde en ons koel en bestrijden overstromingen.

En goed voor de biodiversiteit

Bijna de helft van alle gekende diersoorten leeft in het bos. Wereldwijd leven bovendien zo’n 300 miljoen mensen in het bos.

Doorloop het onderstaande formulier en kies voor ‘schenk een boompje zonder boodschap’.

SCHENK HIER EEN BOOMPJE MET OF ZONDER BOODSCHAP

 

Volgende stap

Q&A gepersonaliseerde boompjes

 • Waar wordt mijn boompje geplant?

  Je boompje wordt geplant op een grond die op dat moment beschikbaar is.

  Zoals je misschien weet is het vinden van geschikte grond voor bebossingen in Vlaanderen niet zo eenvoudig. Daarom kunnen wij op voorhand niet echt zeggen waar de boompjes zullen komen. Uiteraard laten wij het je weten waar je boompje staat in de mail die je ontvangt met jouw foto.

 • Kan ik de boomsoort kiezen?

  De boomsoorten die geplant worden zijn bepaald door onze experts bebossingen.

  Zij gaan op basis van de ligging, locatie, bodem en andere factoren na welke inheemse boomsoorten het best op de grond worden geplant.

  Je kan dus niet zelf bepalen welke boomsoort jouw boompje zal zijn.

 • Wanneer wordt mijn boompje geplant?

  Je boompje wordt geplant tijdens het plantseizoen.

  Het plantseizoen start eind november en eindigt in maart.

 • Kan ik mijn boompje gaan zoeken?

  Eens we de boompjes met boodschappen hebben gefotografeerd, halen we de labels onmiddellijk weg. Dit om vervuiling te vermijden en de boompjes niet te beschadigen. Het is dus niet mogelijk om je boompje te gaan zoeken op basis van de labels.

  Het is bovendien niet mogelijk om een nieuwe aanplanting te betreden. Boompjes hebben vijf jaar nodig om sterk genoeg te zijn vooraleer er mensen (en dieren) tussen mogen lopen.

 • Kan ik een factuur krijgen voor mijn gift?

  Het is niet mogelijk om een factuur te krijgen voor jouw gift. Je krijgt echter wel een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro in het eerste kwartaal volgend op je gift.

  Met dit fiscaal attest wordt je gift fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u recht heeft op een belastingsvermindering van 45% van het bedrag van de gift. Voor een gift van 40 euro (2 gepersonaliseerde boompjes), krijg je met andere woorden 18 euro terug.

 • Kan ik kiezen waar mijn boompje geplant worden?

  Je boompje wordt geplant op een grond die op dat moment beschikbaar is, het is dus niet mogelijk om de grond op voorhand te kiezen.

   

 • Wanneer wordt mijn boompje gefotografeerd?

  Indien je een boompje hebt geschonken tussen mei en december, zal jouw boompje in december gefotografeerd worden.

  Indien je een gift hebt gedaan tussen december en mei, zal het in mei gefotografeerd worden.