Updates

Bezoek het Bosreservaat in het Kluisbos

© Vilda - Rollin Verlinde

De bosreservaten in Vlaanderen bedekken meer dan 3000 hectare. Als je interesse hebt in spontane dynamieken in bossen dan zijn deze grotendeels onbeheerde bossen de place to be! Natuurlijke processen herkennen en er de resultaten van zien, levert heel wat nuttige informatie op om bossen duurzaam te beheren. Uiteraard leveren deze bossen ook pareltjes op waar heel wat moois valt te ontdekken: Europese topnatuur in Vlaanderen!

Ieder jaar probeert BOS+ er eentje te bezoeken. Dit jaar is het reservaat van het Kluisbos aan de beurt. Hier mag sinds 2006 de natuur zijn gang gaan en wordt er niet meer ingegrepen. Je kan je er vergapen aan dikke beuken en andere boomsoorten en eind april is uiteraard ook de tijd om te genieten van de voorjaarsflora. Ook het Kluisbos heeft hyacintenmatten in de aanbieding.

Dé expert op vlak van bosreservaten, Kris Vandekerkhove van het Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek (INBO) is gids van dienst en zal ons meer vertellen over de interessante geschiedenis en veel andere aspecten van het Bosreservaat. Uiteraard is aangepast schoeisel aan te raden.

We spreken zondag 21 april af om 14u op de parking ter hoogte van het kruispunt van de Fazantendreef en de Poletsestraat (Kluisbergen). Mocht die parking volzet zijn, kan er ook geparkeerd worden op de parking aan het kruispunt van de Fazantendreef en de Vinkendreef of die aan het kruispunt van de Torendreef en de Sparrendreef. Rond 17u zijn we terug. Inschrijven is gratis maar verplicht en kan hieronder. Meer info kan je krijgen bij sander.vandaele@bosplus.be.

Terug

Inschrijven

Registreren kan nog tot 21/04/2024 (01u59)

We gebruiken jouw telefoonnummer enkel om je te contacteren over dit evenement

Adresgegevens