Updates

Bospraatje: Bomen in een notendop

Onze bospraatjes zijn terug van weggeweest! 🎉 Je denkt misschien "Een bospraatje, wat is dat nu ook alweer?" Wel, tijdens onze bospraatjes laten we een spreker met kennis van een bepaald bosthema een uur lang aan het woord. Deze keer is dat niemand minder dan Jeroen Schreel, auteur van het boek 'Bomen in een notendop'.

In zijn boek, dat trouwens resulteerde uit zijn doctoraatsonderzoek, gaat Jeroen dieper in op twee fundamentele processen bij bomen, fotosynthese en watertransport. Geen paniek, hij doet dit op een heldere en vlotte manier, dus ook ons bospraatje is gericht aan het brede publiek.

Wil je weten wat er allemaal achter het proces zit waarbij bomen onze zuurstof maken? Of hoe water van de wortels tot bij de bladeren geraakt? Grijp dan deze kans en stel Jeroen al je vragen.

Het bospraatje zal doorgaan in boekencafé Geheel de Uwe (Kortrijksesteenweg 573, op wandelafstand van het station Gent-Sint-Pieters). We starten stipt om 20u, dus wees op tijd. Na de lezing krijg je bovendien de kans om het boek te kopen en te laten signeren. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier.

Terug

Inschrijven

Registreren kan nog tot 18/04/2024 (16u00)

We gebruiken jouw telefoonnummer enkel om je te contacteren over dit evenement

Adresgegevens

Expertise

Bezoek het Bosreservaat in het Kluisbos

Kluisbergen
bekijk de volledige kalender