Updates

Film in het bos

Onze laatste Film in het Bos is een samenwerking met Dierenartsen Zonder Grenzen en dus extra bijzonder. We vertonen twee boeiende kortfilms en biologisch veehouder Nils Mouton neemt u mee op wandel naar een begrazingsblok. Achteraf leren we elkaar beter kennen bij een nagesprek om dieper in te gaan op de films.

Afspraak

  • Gentbrugse Meersen (ter hoogte van de Koningsdonkstraat 108, 9050 Gent, zie kaartje onderaan)

  • Gelieve uw eigen stoel of kussen mee te brengen. Het event gaat door in open lucht. Een grote tent wordt voorzien bij regenval. 

  • Inkom: gratis

Programma

  • 18u30: Onthaal met drankje 

  • 18u45: Wandeling door begrazingsblok met Nils Mouton 

  • 19u45: Start van de filmvertoning 

  • 20u45: Gesprek met Joep van Mierlo (Dierenartsen Zonder Grenzen) en Pieter Van de Sype (BOS+), gemodereerd door Elien Spillebeen (MO*) 

  • 21u30: Napraten bij een drankje 

De films

Cowherds of the Savannah (Oeganda, 2021, 26 min)

De Karamojong zijn herders in het noordoosten van Oeganda en hoeders van hun landschap. Op vele manieren dragen ze bij aan het behoud van ecosystemen en aan de voedselzekerheid van miljoenen mensen. Deze film illustreert hoe de Karamojongherders productief gebruik maken van het zeer variabele landschap en zelfs de droogste plantenvezels weten om te zetten in vlees en melk. Tegelijkertijd weten ze het hoofd te bieden aan de frequente uitbraken van dierlijke ziekten en conflicten tussen stammen in de regio.

De film kwam tot stand in samenwerking met een van onze lokale partners in Oeganda, DADO (Dodoth Agro-pastoral Development Organization). Het maakt deel uit van een documentaireserie ‘Herders – Guardians of the Earth’, waarvan u de trailer hieronder terugvindt.

Santa Cruz: Campo demostrador (Argentinië, 2020, 11 min)

Een te hoge bezetting met schapen had heel wat nadelige effecten op de natuur. Een samenwerking tussen de veehouders en bosbouwer wist soelaas te bieden. Deze film illustreert hoe bosbeheer en veeteelt duurzaam te integreren vallen.

De locatie is vlot bereikbaar per wagen of fiets. Zie kaartje voor meer detail.

 

Terug

Inschrijven

Registreren kan nog tot 29/09/2022 (09u00)

We gebruiken jouw telefoonnummer enkel om je te contacteren over dit evenement

Adresgegevens

Bosbeleving

Bosbadweekend 2022

Kasterlee
Expertise

Excursie Bosreservaat Joseph Zwaenepoel in het Zoniënwoud

Hoeilaart
bekijk de volledige kalender