Updates

Infoavond Vlaamse Pro Silva principes – Studententarief

De Vlaamse Pro Silva principes gaan al een hele tijd mee en hebben hun nut al ruim bewezen. Met de nieuwe wind achter Pro Silva Vlaanderen is het tijd om ook de Vlaamse Pro Silva principes nog eens onder de loep te nemen. De grote lijnen zullen hetzelfde blijven, maar nieuwe uitdagingen voor bossen en bosbeheer vragen misschien andere accenten. Daarom willen we de mening vragen van iedereen in de sector die interesse heeft in Pro Silva beheer.  

In dat kader organiseren we twee events: 

 • Een algemene info-avond waar de principes worden voorgesteld (9 februari) 

 • Een discussieavond waar we de principes bespreken (22 februari) 

Wil je de Vlaamse Pro Silva Principes nog eens opfrissen? Kruis dan 9 februari ‘s avonds aan in je agenda. Wim Buysse (ANB, Pro Silva vrijwilliger van het eerste uur) komt vertellen hoe de Vlaamse Pro Silva principes tot stand zijn gekomen. Hannes Cosyns (Inverde) gaat dieper in op de Pro Silva principes zelf. Tenslotte komt Pro Silva Wallonië vertellen hoe zij de Algemene Pro Silva richtlijnen vertalen naar de Waalse context.  

Een van de huidige Vlaamse Pro Silva principes is bijvoorbeeld om het gebruik van pesticiden tot een minimum te beperken. Dat was vooruitstrevend in de tijd dat de Vlaamse Pro Silva principes neergepend werden. Ondertussen verbiedt de Vlaamse wet het gebruik van pesticiden in bos, dus is het logisch om dit ook in de Pro Silvaprincipes anders te verwoorden. Maar er zijn ook onderwerpen die een levendige discussie teweeg zullen brengen, zoals het standpunt ten opzichte van exoten. 

Iedereen is vanaf 18u30 welkom voor broodjes, om 19u starten de sprekers.  

De infoavond zal opgenomen worden en achteraf beschikbaar zijn.  

Praktisch:  

Wanneer: 9 februari, 18u30 – 21u met aansluitend receptie 

Waar: Gontrode, kantoren ForNaLab en BOS+, Geraardbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode 

Verloop:  

 • 18u30 – 19u: Welkom en broodjes 

 • 19u – 21u: Sprekers 

 • 21u – 22u30: Receptie 

Prijs: 15 euro voor studenten (inclusief broodjes en receptie)

Vervoer:  

 • We stimuleren graag het openbaar vervoer voor wie dat lukt. De locatie is goed te bereiken met de trein tot het station van Gontrode.  

  • HEENREIS vanuit Gent Sint-Pieters: De trein van 18u05 in Gent Sint-Pieters komt toe om 18u21 in Gontrode. Van daar is het nog 10 minuutjes stappen.  
  • TERUGREIS naar Gent Sint-Pieters: Er is een trein om 21u38 en om 22u38. U vertrekt best 15 minuten op voorhand als u te voet gaat om zeker tijdig aan de juiste kant van het perron te staan. U kan dus direct na het event vertrekken of tegen het einde van de receptie 
 • Met de fiets is het 35 à 40 minuten fietsen vanaf Gent Sint-Pieters 

Terug

Inschrijven

Registreren kan nog tot 09/02/2023

We gebruiken jouw telefoonnummer enkel om je te contacteren over dit evenement

Adresgegevens

Expertise

Grasduinen – Eindevent

Oud-Turnhout
bekijk de volledige kalender