Updates

Pro Silva – Excursie 27-09 Arboretum Tervuren – Studententarief

De gevolgen van klimaatverandering zijn velerlei. Verschillende bosbeheerders maken zich zorgen en zoeken naar oplossingen. Eén - sterk gedebatteerde - piste die verkend wordt, is het gebruik van exoten.

Op 27 september 2022 trekken we daarom naar het Geografisch arboretum te Tervuren als levend laboratorium. Wilfried Emmerechts en Kevin Knevels (beiden boswachter-conservators) zullen er ons rondleiden. Zij worden bijgestaan door Bart Nyssen van de Bosgroep Zuid-Nederland.

De excursie is opgebouwd als een voormiddag met een optionele namiddag.

VOORMIDDAG:

In het Geografisch Arboretum manifesteert de klimaatverandering zich uitdrukkelijker dan elders. In negatieve zin met dramatische verliezen door schorskeveraantastingen en pure uitdroging. Maar ook in positieve zin bij Zuid-Europese soorten die het goed blijven doen.

OPTIONELE NAMIDDAG:

In de namiddag zetten we de excursie verder in het Amerikaanse deel van het arboretum. Daar zijn enkele boomsoorten te vinden die het goed blijven doen en ook andere die in catastrofale toestand verkeren.

Doorheen de excursie is er natuurlijk steeds ruimte voor discussie.

PRAKTISCH:

  • Wanneer: dinsdag 27 september van 9u00 tot 12u00 + vrijblijvend 13u00 tot 16u00
  • Lunch: zelf te voorzien
  • Plaats van afspraak: Aan de werkplaats/kwekerij van het domein: Eikstraat 102-104, Tervuren.
  • Toegankelijkheid: Zie toegankelijkheidspagina website: https://arboretum-tervuren.be/ligging/, parkeergelegenheid aan het einde van de straat. Bereikbaarheid via openbaar vervoer is niet heel gemakkelijk, maar wel mogelijk via bushalte begin Eikestraat op de lijn Leuven-Kraainem, of mits een wandeling met de tram vanuit metrohalte Montgomery. 
  • Inschrijving: verplicht, via het formulier onderaan.
  • Prijs*: 15 euro voor studenten.
    * De prijs voor een halve dag of hele dag is gelijk. Dit komt omdat deze kost (een deel van) de voorbereiding van de excursie dekt. Deze is gelijk voor een halve of hele dag. Bij vragen of bedenkingen, kan u steeds contact opnemen met ons.
Terug

Inschrijven

We gebruiken jouw telefoonnummer enkel om je te contacteren over dit evenement

Adresgegevens

Film

Film in het bos

Gent
Bosbeleving

Bosbadweekend 2022

Kasterlee
bekijk de volledige kalender