Updates

Pro Silva excursie Brionbos

© Kristof Van Eyken

Pro Silva beheer staat voor multifunctioneel bosbeheer waarbij zowel de ecologische, sociale als economische functie samengaan. Die laatste functie zien we echter in onze Vlaamse bossen achteruitgaan. De houtverkoop in Vlaanderen is ieder jaar lager waardoor onze houtvoorraad ieder jaar toeneemt. Tegelijk zien we een evolutie waarbij het hout dat wel geoogst wordt, vertrekt naar het buitenland als ruw product terwijl het meeste van door ons gebruikt hout wordt geïmporteerd als afgewerkte producten. We werken rond dit thema in het project Duurzame Houtconsumptie.  

Op 5 juni gaan we daarom naar een privébos (± 18 ha) in Diest om de realiteit van een privé-eigenaar te verkennen en samen na te denken en te discussiëren over hoe we binnen de Pro Silva principes toch aan houtproductie kunnen doen.  

Volgende vragen kunnen onder andere aan bod komen: Waar gaat het hout naartoe? Hoe wordt dit verkocht? Welke kwaliteit bevindt zich in het bos? Welke soorten? Voorspellingen van houtproductie voor komende 20 jaar? Zijn er contacten met lokale zagerijen?  

De belangrijkste praktische zaken op een rijtje: 

  • Wanneer: maandag 5 juni 2023 van 13u tot 15u30 (met aansluitend een gratis drankje in de lokale brasserie) 

  • Locatie: Brionbos te Diest (privébos van ± 18 ha); Asdonkstraat 11a, 3294 Molenstede (Diest)

  • Inschrijving: verplicht, via de link hieronder 

  • Prijs: gratis (gefinancierd door de Provincie Vlaams-Brabant in kader van het project Duurzame Houtconsumptie) 

Terug

Inschrijven

Registreren kan nog tot 04/06/2023 (02u00)

We gebruiken jouw telefoonnummer enkel om je te contacteren over dit evenement

Adresgegevens