Updates

Wandeling Aelmoeseneiebos 17 juni in de voormiddag

Op deze wandeling neemt één van onze medewerkers je op sleeptouw door het Aelmoeseneiebos. Inschrijven kan je via het formulier onderaan deze pagina.

BOS+ heeft haar hoofdgebouw in de schaduw van het Aelmoeseneiebos in Gontrode. Hoge en oude beuken, eiken, essen en esdoorns geven het bos haar majestueus aanzien, de frêle voorjaarsflora trekken dan weer de aandacht naar de weelderige kruidlaag. Het bos kent een rijke geschiedenis, en is met haar 28,5ha een van de grotere bossen in de streek tussen Gent en de Vlaamse Ardennen.  

Als BOS-plusser is het fijn te werken in de nabijheid van dit bos: er wordt multifunctioneel bosbeheer gevoerd door de Labo Bos en Natuur (UGent), dat eigenaar en beheerder is. Hier staan wij vanuit onze visie 100% achter. Via het beheer wordt er ingezet op de ecologische functie, de sociaal-recreatieve functie, de economische functie en de wetenschappelijke functie. Tijdens de wandeling nemen we jullie mee naar verschillende stops waar we de resultaten van dit beheer en van de bosgeschiedenis leren kennen.

De doodhoutzone, het bosrandbeheer, de aangeduide toekomstbomen, de oudste boom van het bos, de invasieve exoot, de oude boswal… brengen allen een boeiend verhaal. We zullen ook even de wetenschappelijke zone bezoeken, die normaal niet toegankelijk is voor publiek, en we lopen langs het stukje waar BOS+ eigenaar van is en waar we bouwen aan het bos van morgen.  

Terug

Inschrijven

Registreren kan nog tot 16/06/2023 (14u00)

We gebruiken jouw telefoonnummer enkel om je te contacteren over dit evenement

Adresgegevens