Updates

Beleef het bos

Dans in het bos

BOS+ laat niet alleen blaadjes dwarrelen door het bos, maar ook dansers. Op de soundtrack van de wind en van voorbijzoevende vogels, betreed je de thuisplek van de dansers die je meevoeren in de bruisende kracht van het bos.

KRUISBESTUIVING TUSSEN NATUUR EN KUNST

Wetenschappelijk onderzoek (bv. Jacobson et al., 2007, Conservation Education) toont aan dat artistieke projecten over, met en in natuur een efficiënte poort kunnen vormen om mensen, ook moeilijk bereikbare doelgroepen, te bereiken, te raken, ze te sensibiliseren over het belang van natuur.

Dans in het bos is zo’n artistiek project,  een kruisbestuiving van kennis, van doelgroepen, van ervaringen en belevingen tussen natuur(organisatie) en kunst(enaars). Al dansend wijst de artiest ons publiek letterlijk en figuurlijk (terug) de weg naar het bos.

 

 

WAAROM DANS IN HET BOS?

Uit onderzoek blijkt dat het eerder de aangename ervaring is die mensen nadien opnieuw de weg naar het bos laat terugvinden, dan pure rationele informatie over het belang van bos.

Met sprankelende Dans in het Bos-voorstellingen in het Peerdsbos (Brasschaat, 2018) en het Zoniënwoud (2020-2021) speelt BOS+ volop in op deze aangename en emotionele ervaringen in de natuur.

  • Dans in het Zoniënwoud (2020)
  • Dans in het Peerdsbos (2018)

Contact

Op dit moment staat er geen dansvoorstelling in het bos op de planning. We zijn echter steeds op zoek naar leuke partners en financiers om dit samen met BOS+ mogelijk te maken. Heb je vragen of een goed voorstel? Laat het ons dan weten.

Teamcoördinator

Lauren Maes

lauren.maes@bosplus.be