Updates
© Bart Carlier

Wie BOS+ zegt, zegt boseducatie

Bos & educatie

BOS+ gelooft sterk in de kruisbestuiving tussen natuur, bos en educatie. Doorheen de jaren ontwikkelde BOS+ dan ook een indrukwekkende waaier aan educatieve materiaal, projecten en spelletjes.

Handboek Outdoor Education

BOS+ schreef een gloednieuw (draai)boek waarin we de meest voorkomende mythes doorprikken en leerkrachten op weg helpen om buitenonderwijs succesvol te organiseren.

© Bart Carlier

Trek met kinderen het bos in

Wil je inspiratie om te ervaren wat het buitenleven, de natuur en het bos te bieden hebben voor jou en voor jouw kinderen? BOS+ werkt aan een wereld waarin écht contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is. We willen alle kinderen buiten en een beetje buiten(liefde) in alle kinderen. 

Laat je inspireren
© Bart Carlier

10 positieve effecten die natuurervaringen hebben op studenten

Nieuw wetenschappelijk onderzoek is klaar en duidelijk: het hebben van ervaringen in de natuur en het integreren van onderwijs gebaseerd op natuur in de dagelijkse schoolactiviteiten van kinderen bevordert het leren. Onderzoek identificeerde 10 positieve effecten die natuurervaringen hebben op studenten. Wij hebben ze voor jou netjes bij elkaar gezet. 

Meer weten

Een wonderwoudje op jouw school?

Schoolbossen bestaan in allerlei vormen en maten. De aanleg is echter niet altijd even eenvoudig en daarom wil BOS+ scholen begeleiden én een financieel duwtje in de rug geven.

Kom hier te weten hoe
© Bart Carlier

Ons aanbod voor leerkrachten

Spelen en leren in het bos en de natuur prikkelt de fantasie, stimuleert de creativiteit en ondernemingszin, biedt volop de gelegenheid tot verwondering, tot spontane ontdekkingen en inzichten in ecologische relaties.

BOS+ voert heel wat projecten uit rond educatie en sensibilisering over bos. 

Ontdek onze educatieve projecten
Buiten spelen

SPEEL-EET-BELEEFBOSSEN VOOR JEUGDVERENIGINGEN, OM VAN TE SMULLEN!

Vijf Oost-Vlaamse jeugdverblijven doorliepen samen met BOS+ een tweejarig traject, waarin het de bedoeling was hun terrein om te vormen tot speel-eet-beleefbos. BOS+ hielp bij alle stappen, van het organiseren en begeleiden van participatiemomenten tot de openingsevenementen.

Na het project schreven we een handleiding waarmee jij zelf aan de slag kan om van jouw jeugdterrein een speel-eet-beleefbos te maken. 

 

Meer weten over het project
© Bart Carlier

City of Trees

Het lesmateriaal van Clearing House is bedoeld om belangstelling te wekken en leerkrachten en leerlingen te ondersteunen bij het onderzoeken waarom we aandacht moeten hebben voor bomen in steden. Het materiaal is gebaseerd op de % paden van Nature Connection, gecreëerd door Derby University (Verenigd Koninkrijk), en is onderverdeeld in drie even belangrijke en met elkaar verweven thema’s: biodiversiteit, klimaatverandering en welzijn.

Bekijk hier het lesmateriaal

Contacteer ons

Heb je vragen over het thema educatie of heb je een goede suggestie? Contacteer ons dan, als je wil samenwerken of inspiratie zoekt, als leerkracht, school of ouder om met kinderen buiten te leren.

Projectmedewerker

Kato Vanden Bussche

kato.vandenbussche@bosplus.be
Projectmedewerker

Sien Cromphout

sien.cromphout@bosplus.be
Projectmedewerker

Isaac Lievevrouw

isaac.lievevrouw@bosplus.be