Updates

Beleef het bos

Film in het bos

Iedere zomer trekt BOS+ met tal van lokale partners het bos in voor een heuse Film in het Bos-tournée. Een speciale belevenis; film gaan bekijken op een open plek in het bos. Vooral omdat het ’s avonds doorgaat: de vogels beginnen hun avondzang, de wind ruist door de bladeren, het wordt stilaan donker … en de film begint! Een heerlijke bosbelevenis voor jong en oud, een leuke avond in een uniek levend decor!

De Film in het Bos zomertournee

Al meer dan 15 jaar organiseert BOS+ samen met lokale partners filmvoorstellingen in verschillende bosgebieden in Vlaanderen. De voorbije jaren kende deze ‘Film in het Bos’ tournee een groeiend succes met ongeveer 20 voorstellingen per zomer, voor rond de 200 toeschouwers per voorstelling. 

Ook graag een Film in het Bos organiseren?

Voor u, onze lokale partner, kan een filmvertoning in het bos van alles betekenen; van een fijn tijdverdrijf voor de buurt, tot een “kapstok” waaraan je bepaalde van uw (geplande) activiteiten kunt ophangen en communiceren. 

Neem contact op

Waarom Film in het Bos?

De kerndoelstelling van dit soort evenementen is om mensen de weg te wijzen naar het bos en hen daar een fijne ervaring te laten beleven.

Uit onderzoek blijkt dat het vooral de aangename ervaring is die mensen nadien opnieuw de weg naar het bos laat terugvinden, eerder dan pure rationele informatie over het belang van bos.

Wat je moet weten

Een film in het bos organiseren kan vanaf juli tot en met eind september. Belangrijk bij het kiezen van een datum is de doelgroep die je voor ogen hebt. We beginnen steeds met spelen als de zon onder gaat. Aan het begin van de zomer is dit vrij laat, dan kunnen er best films of docu’s voor een volwassen publiek gekozen worden. Vanaf half augustus tot half september kan de film vroeger starten. In september programmeren we enkel Film in het Bos in het weekend. 

Cruciaal is dat iedere partner zich kan vinden in de ecologische boodschap die we toch trachten mee te geven. We vinden het uiteraard ook belangrijk dat de locatie zich leent tot een dergelijke activiteit: voldoende groene omgeving waar de ecologische kwetsbaarheid niet te hoog is (zodat bv. geen zeldzame fauna of flora verstoord/beschadigd wordt).

Kalender

Contact

Gecharmeerd door deze magische vorm van natuurbeleving? Heb je vragen over onze Film in het Bos zomertournee of wil je graag zelf een filmvertoning organiseren in het bos? Ik sta klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Projectmedewerker

Isaac Lievevrouw

isaac.lievevrouw@bosplus.be