Updates

Educatie - Andermaal

Het Andermaal kookboek

Om chefs van de toekomst te inspireren met een andere manier van koken, ontwikkelden we in samenwerking met EVA vzw een gratis educatief kookboek met enerzijds recepten van leerlingen uit de Vlaamse hotelscholen en van enkele bekende chefs en anderzijds met theorie over het HOE en het WAAROM van plantaardig koken.

Wat vind je in dit kookboek?

Dit kookboek bevat inspiratie om aan de slag te gaan met veggie en vegan gerechten.

Het kookboek bestaat uit 4 delen:

DEEL 1: CULINAIR – 46 pagina’s over het hoe van het plantaardig koken

DEEL 2: RECEPTEN – Met 28 recepten van leerlingen, 6 recepten van bekende chefs en 3 recepten van onze Andermaal-chefs.

DEEL 3: VOORDELEN – 13 pagina’s over het waarom van plantaardig koken

DEEL 4: OVER – achtergrondinfo over het project, BOS+ en EVA

Voor wie is dit kookboek?

VOOR LEERKRACHTEN

Het kookboek werd speciaal ontwikkeld in A4 verhouding zodat het eenvoudig af te printen is en in te voegen in de cursus. We hopen dat de info en recepten u inspiratie en zelfvertrouwen mogen geven zodat u met dit kookboek aan de slag kan gaan in uw lessen!

Vergeet zeker ook niet een kijkje te nemen naar ons educatief traject dat een gebruiksklaar traject beschrijft voor in uw lessen.

VOOR GEINTERESSEERDE LEERLINGEN EN CHEFS (EN ALLE ANDEREN)

Ook voor anderen is dit kookboek een ideale bron om zich te verdiepen in het plantaardig koken.

Download het kookboek

Download gratis

“Het Andermaal-kookboek is een absolute aanrader voor zowel ervaren als beginnende chefs: heel toegankelijk en geïllustreerd met foto’s waarvan het water in de mond komt. Ik ben dan ook heel trots om dit project vanuit Horeca Forma mee te kunnen ondersteunen van aan de zijlijn.” – Dries Cosaert (Sectorconsulent Horeca Forma) –

 

“Met enige fierheid en grote bewondering hebben de collega’s en leerlingen van 5 restaurant-keuken het nieuwe kookboek waar ze drie recepturen voor creëerden gelezen. De samenwerking tussen onze hotelschool, de chefs van Eva en BOS+ als organisatie was een buitengewone leerrijke ervaring voor onze leerlingen met een prachtig resultaat tot gevolg!” Denis Dhaene (Technisch Adviseur Coördinator Hotelschool Michelbeke – Instituut Stella Matutina) –

Al meer dan 1000 downloads

BOS+ biedt dit kookboek met plezier gratis aan. Als u tevreden bent van het kookboek en hier iets voor terug wil geven, dan zijn wij erg geholpen met een vrije gift aan BOS+ zodat wij ons werk verder kunnen zetten.

Steun ons voor meer bos

Leen het Andermaal Kookboek

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties bij het Andermaal kookboek? Contacteer ons dan.

Projectmedewerker

Thibaut Joris

thibaut.joris@bosplus.be