Updates
Nieuws

Openbaar onderzoek Paarbosch

© Vilda - Yves Adams

In opdracht van een particuliere eigenaar stelde BOS+ een natuurbeheerplan type 4 op voor een bos van 5,71 ha te Zottegem. Het bos grenst aan het natuurreservaat ‘Parkbos-Uilenbroek’ en kreeg zelf de naam ‘Paarbosch’. In het natuurbeheerplan worden de huidige toestand, de doelstellingen voor de komende 24 jaar en de nodige beheermaatregelen beschreven.

In het bos komen vooral oude en dikke eiken en beuken voor die al lange tijd onbeheerd bleven met een voorjaarsflora bestaande uit onder andere wilde hyacint. Daarom werd gekozen voor het natuurstreefbeeld ‘eiken-beukenbos met wilde hyacint’ in combinatie met het natuurstreefbeeld ‘onbeheerde climaxvegetatie’. Langs de beek komen nattere stukken en bronzones voor. Daar zal gestreefd worden naar het natuurstreefbeeld ‘valleibossen’ in combinatie met het natuurstreefbeeld ‘bronbos’.

Het natuurbeheerplan kan geraadpleegd worden op de website van het ANB. Opmerkingen mogen vanaf 12 september 2024 tot en met 12 oktober 2024 bezorgd worden aan het Agentschap voor Natuur en Bos:

via mail aan:  

aves.ovl.anb@vlaanderen.be 

of schriftelijk naar: 

Agentschap Natuur & Bos  

Vlaamse overheid 

Adviezen en Vergunningen 

Oost- en West-Vlaanderen 

Koning Albert-II laan 15 bus 177 

1210 Brussel

met vermelding van “NBP-OV-23-0018 Paarbosch” 

 

 

Terug

Een zomer boordevol inzichten over tropisch bos

Lokale verkiezingen 2024: wat wil BOS+ op de agenda zetten?

Lees meer artikels