Updates

Meedoen & Campagnes

Plant een bos in Deerlijk

Georganiseerd door: BOS+

2 Donaties
€140,00 Ingezameld bedrag
€70,00 Gemiddeld bedrag

Meer bos in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen staat bekend als een van de meest bosarme regio’s van Europa. Met slechts een beperkt percentage van haar oppervlakte bedekt met bos, loopt de provincie ver achter op zowel het nationale als het Europese gemiddelde. Ondanks de inspanningen om nieuwe bossen aan te planten, blijft het bebossingspercentage van West-Vlaanderen laag, wat een uitdaging vormt voor biodiversiteit en klimaatdoelen. Bebossingen als deze zijn daarom cruciaal! Draag jij ook bij?

© Yves Adams – Vilda

Voordelen van bos

Bossen zijn de “longen van de aarde” door zuurstof te produceren en CO₂ uit de lucht te halen. Maar ze filteren ook andere schadelijke stoffen uit onze atmosfeer. Bossen zijn daarnaast onmisbaar voor de biodiversiteit, omdat ze leefgebieden bieden voor talloze dier- en plantensoorten. Ze beschermen ook de bodem en het water, doordat hun wortels erosie voorkomen en ze fungeren als natuurlijke waterfilters. Voor mensen zijn bossen bovendien een bron van grondstoffen zoals hout, geneeskrachtige planten en voedsel, bieden ze ruimte voor recreatie en ontspanning en zijn ze fantastisch voor onze (mentale) gezondheid.

© Yves Adams – Vilda

Een (speel)bos in Deerlijk

Het stuk dat we in Deerlijk zullen bebossen is een weiland van om en nabij 0,49 hectare. Het nieuwe bosje zal deels als speelbos zal worden ingericht voor de KSA. Er werd al een poel aangelegd en een deel van het terrein blijft ook grasland.

Steun de bebossing

Draag als particulier of als bedrijf bij aan de bebossing in Deerlijk en maak jouw buurt mee groener! Als particulier kan je simpelweg een gift doen via onderstaand formulier en een boodschap achterlaten. 

Als bedrijf kan je ook een gift doen via deze pagina of je kan, indien je een groter bedrag wil doneren, een deel van de bebossing sponsoren. Indien je een gift doet van meer dan 40 euro, ontvang je in Q1 van het jaar volgend op je gift een fiscaal attest. Indien je graag wil sponsoren, maken wij voor u een factuur op. 

Ik wil sponsoren
© Gert Arijs

Disclaimer: De ingezamelde fondsen zullen primair gebruikt worden voor dit bebossingsproject. Indien het beoogde bedrag voor dit project wordt overschreden, behouden wij ons het recht voor om de extra giften in te zetten voor andere initiatieven voor meer en beter bos.

€100,00

Kurt Vromant

Geld moet niet besteed worden aan praten over bossen, happenings in bossen enz. maar aan effectief bomen (of andere natuur) planten en behouden, met respect en steun voor boer en tuinder. Geen zwamzwam, maar plantplant.

Steun deze actie

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Kies een bedrag

Dit is nodig omdat wij vanaf 1/1/2024 verplicht worden het rijksregisternummer bij de fiscale attesten te vermelden; ze zullen ook voor geen enkel ander doeleinde aangewend worden. Zonder dit nummer kunnen we u geen fiscaal attest bezorgen.
Steek de organisator een hart onder de riem met een bericht

Adresgegevens

Voor het fiscaal attest hebben we je adres nodig