Updates

Ik wil bomen planten

Bedrijfsbossen

Leg een bedrijfsbos aan met BOS+ en zorg voor blijvende impact.

Neem nu contact op

Hecht u als bedrijf steeds meer belang aan milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Laat uw ideeën voor een keer wortel schieten,
maar dan letterlijk.

Een bedrijfsbos: iets voor u?

Met een bedrijfsbos gebruikt u de allround beste oplossing om de klimaatcrisis te tackelen. U hebt ermee een blijvende impact op de directe omgeving, op korte en lange termijn.

Bossen capteren CO2, verhogen de biodiversiteit, zorgen voor een betere wateropslag en een verhoogde gezondheid en zijn tastbaar. Het biedt uw bedrijf bovendien tal van opportuniteiten, van relatiegeschenken tot burn-outpreventie. Hieronder enkele voorbeelden van hoe BOS+ met uw bedrijf een boompje kan opzetten.

Bedrijfsbos realiseren

Het bos in

Welzijn en natuur, ze gaan hand in hand. Trakteer uw personeel op een dosis bos en maak werk van een beter mentaal welbevinden met de welzijnsdag van BOS+.

Schenk een boom

Koop een ‘boom met een boodschap’ voor jouw werknemers of voor jouw bedrijfscontacten als origineel relatiegeschenk.

Compensatie

U wil verduurzamen maar sommige uitstoot kan u niet vermijden. Dan bestaat er de optie die uitstoot toch vast te leggen in de bodem door middel van bosaanplant in de tropen.

Vergroen uw bedrijventerrein in Antwerpen

Hebt u een bedrijf in het Antwerpse en droomt u al lang van het vergroenen van uw terrein? Neem dan deel aan ons project ‘Ecohubs’.

Advies rond duurzame houtconsumptie in uw waardeketen

BOS+, FSC België en WOOD.BE komen graag bij u langs om gratis advies te leveren over hoe u uw houtconsumptie kunt verduurzamen. Aanbod is geldig voor alle Vlaams-Brabantse houtbedrijven.

SUCCESVOL PLANTAARDIG! OP WEG OM JE BEDRIJFSKEUKEN TE VERDUURZAMEN

Samen met ProVeg ondersteunt BOS+ dertig bedrijfskeukens om een duurzaam en kwalitatief plantaardig voedingsaanbod uit te bouwen. Heeft u interesse? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Bedrijfsbossen in Vlaanderen

Indien u samen met BOS+ werk wil maken van de broodnodige uitbreiding van ons Vlaamse bosareaal, dan is een bedrijfsbos helemaal iets voor u. Uw bedrijf krijgt vervolgens een welverdiende plek op onderstaande kaart.

Vijftig jaar expertise, honderden bedrijven

Met BOS+ kan u rekenen op meer dan 50 jaar ervaring in de professionele aanplant van nieuw bos. Honderden bedrijven werkten al samen met BOS+ om kwalitatieve projecten af te leveren. Onze nauwe band met de UGent en de vele bio-ingenieurs bij ons in dienst garanderen een wetenschappelijke aanpak van onze bebossingen.

Vlaanderen is al honderden hectare bos rijker dankzij samenwerkingen met bedrijven. Doet u daar nog een schepje bovenop? Meteen overtuigd?

Ja, ik wil BOS+ nu contacteren

Waar kunnen we nog planten?

We hebben nog enkele vrije terreinen in de aanbieding. Je vindt ze op onderstaand kaartje. 

Nood aan meer informatie?

Interesse maar nog niet helemaal overtuigd? Aan het dromen geslagen, maar nu nood aan concrete informatie over een bedrijfsbos? Ga dan kijken op de volgende pagina voor een laatste duwtje in de rug.

Meer weten
Bos in Ham

Pierre Fabre zorgt samen met VISO voor meer bos in Gent

© Maurice Ooms
Bosfonds

Meer bos in Beringen dankzij Bosfonds en Crius Group

© LUCID_TSR
The Tall Ships Races

The Tall Ships Races zorgt voor 0,74 hectare bos

Realisatie bedrijfsbos Ordina: 13.6 hectare netto nieuw bos in de grond

Telenet

Easykit

Bedrijfsbossen
Bedrijfsbossen
Bedrijfsbossen