Updates
Ik wil bomen planten

Easykit

Sommige zaken hoeven nu eens niet complex te zijn. EasyKit doet elk jaar een bijdrage aan een goed doel, waarmee ze snel en eenvoudig een bedrijfsbos aanlegden. 

Effectief en eenvoudig, zo verliep de samenwerking met EasyKit. Elk jaar kiezen zij een maatschappelijk doel uit om te steunen. De slimme doe-het-zelf bouwpakketten met begeleiding bevatten veel hout. Daarnaast wilden ze ook een deel van hun CO2 uitstoot compenseren als onderdeel van de duurzaamheidstrategie. Waar ze niet naar op zoek waren was een lang traject of een heus partnerschap, maar een zo doeltreffend mogelijke bijdrage om hun corporate social responsibility mee op te nemen.

Kiezen voor een bedrijfsbos

Een perfecte kans voor hen om te kiezen voor een bedrijfsbos dus. BOS+ had net dat jaar 2 hectare grond verworven in Moerbeke-Waas, die klaar was om te bebossen. Om de kosten van die verwerving en de beplanting ervan te dekken, doen wij een beroep op allerlei financierders. Zo ook bedrijven, die een deel (of het hele stuk) kunnen bekostigen. De bomen worden zo mogelijk gemaakt door het bedrijf zelf, zonder dat zij zich zorgen moeten maken om vergunningen, onderhoud of een aanplantingsplan.

EasyKit was enthousiast, en besloot met BOS+ in zee te gaan. O.b.v. hun beschikbare budget kwamen ze aan een stuk van 2.500 vierkante meter, waar nu meer dan 750 boompjes lustig groeien. De eerste exemplaren, even later eigenhandig in de grond gestoken door EasyKit CEO David Janssens, zorgden bovendien voor een bijzondere kans om over hun duurzaamheid te communiceren.

Communicatie over duurzaamheid

Normaal zou het personeel van EasyKit de bomen gaan planten, een leuk teambuildingsmoment. Helaas gooide corona roet in het eten, maar het EasyKitbos zorgde er toch voor dat het personeel zich meer bewust was van de de waarde van bossen en er zelf vaker naartoe gingen.

Ook een bedrijfsbos aanleggen zonder zorgen?

Bekijk onze opties voor bedrijven

Terug

Limburg.net

Duvel

Langdurige samenwerking met een belangrijke partner zoals Duvel voor meer en beter bos.

AB Concerts