Updates
Ik wil bomen planten

Duvel

De samenwerking tussen Duvel Moortgat en BOS+ is net zoals ons Belgisch bier: zeer verscheiden maar hoogst kwalitatief. We vonden in hen een langdurige partner waarop we konden rekenen om enkele bijzondere projecten mee te ondersteunen. Als gevolg van onze langere samenwerking konden we Duvel ook al mooie zaken aanbieden om hun engagement in de kijker te zetten bij hun personeel. We gieten hieronder alvast enkele voorbeeldprojecten met Duvel voor u uit. Santé!

Bomen planten in Moerbeke-Waas

Duvel Moortgat wilde bovenal bos aanplanten als duurzaam initiatief. Ze sponsorden daarvoor als één van hun eerste samenwerkingen met ons 0,6 ha van de bebossing op onze eigen gronden in het Wullebos in Moerbeke-Waas. Een stuk bos, groter dan een voetbalveld, werd zo gefinancierd vanwege de brouwerij. 

La Chouffe zag bos wegkwijnen, BOS+ kon helpen

In Seny, dicht nabij dochterbedrijf van Duvel Moortgat La Chouffe, zagen medewerkers met lede ogen aan hoe een bos aan het verdwijnen was door de essenziekte. Als partner van BOS+ en als een lokaal betrokken bedrijf wilden ze het daar niet bij laten. Samen zorgden we voor een heraanplant van 8000 bomen, opdat de omgeving haar bos niet zou kwijtraken.

Investering in speel-eet-beleefbossen voor Vlaamse jeugd

Toen we Duvel vertelden over ons project Speel-eet-beleefbossen, waarbij we 5 jeugdcentra in Vlaanderen een groene, biodiverse en bovendien eetbare speelruimte gaven, waren ze heel enthousiast. Maar wat graag investeerden ze hierin mee, zodat we dit project tot een goed einde konden brengen. Kinderen die naar deze kinderboerderijen of jeugdbewegingen gaan kunnen nu naar hartelust buitenspelen en letterlijk proeven van de natuur door de vele struiken en bomen met lekkers die we mede dankzij Duvel konden aanplanten.

Personeel op bosbadweekend

Werken aan duurzaamheid slaat niet enkel op het ecologische, ook een gezonde werkomgeving hoort daarbij. Daarom kocht Duvel 4 plaatsen op ons befaamde bosbadweekend aan. Die plaatsen konden ze dan verloten aan enthousiaste natuurliefhebbers van hun bedrijf, een mooi cadeau dat bovendien de mentale weerbaarheid van de werknemers verhoogt. De deelnemers wisten ons alvast te vertellen dat ze aangenaam verrast waren op ons weekend.

Strekt het bos zijn takken uit tot binnen de productieketen?

In Willebroek, vlakbij de familiale brouwerij, hebben we tijdens het plantseizoen 21′-22′ samen met Duvel maar liefst 2 ha bebost. Buurtbewoners konden mee komen planten en kunnen later genieten van dit bos. Ook het volgende project samen met Duvel Moortgat ligt al op stapel. Omwille van ons langdurig partnerschap zouden we middenin dit bos het logo van Duvel aanplanten met bladhoudende bomen. Elke winter blijven deze groen, zodat vanuit de lucht de befaamde ‘D’ verschijnt.

Dit wordt dus niet zomaar een bebossing. Bovendien hebben ze gevraagd aan BOS+ om kriekenbomen te voorzien in hun bos. Hiermee zou Duvel vanuit zijn eigen Duvelbos krieken kunnen oogsten voor hun Liefmans kriekenbier.

Boom, het nieuwe speciaalbier ism Bartel Van Riet

Sinds mei 2023 kan je in 250 speciaalzaken een nieuw biertje ‘Boom’ van de tap proeven. Het is een nieuw speciaalbier gecreëerd en gebrouwen ism Bartel Van Riet. En het beste nieuws? Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar de aanplanting van nieuwe bomen samen met BOS+. Dus, drink gerust een bos bij elkaar!

 

Terug

Iets voor u?

Alleen door samenwerking kunnen wij onze projecten blijven doen. Bent u als bedrijf zot van bos, of op zoek naar een partner in duurzaamheid? Contacteer ons dan en wie weet zetten we samen de stap naar meer en beter bos. 

Medewerker fondsenwerving

Pascal Huybrechs

0475 71 71 75 pascal.huybrechs@bosplus.be

Ordina

Limburg.net

Telenet