Updates
Ik wil bomen planten

AB Concerts

Concertzaal Ancienne Belgique heeft niet alleen een hart voor muziek, ze houdt ook van de planeet. BOS+ helpt hen al jaren om hun CO2 uitstoot die ze niet kunnen vermijden, te compenseren.

Wanneer je jaarlijks heel wat buitenlandse artiesten overvliegt, heeft dat natuurlijk zijn gevolgen op je uitstoot. Toch maakt AB een punt van duurzame mobiliteit en vraagt ze artiesten zoveel mogelijk met de trein te komen.

Maar dat volstond niet; voor grote afstanden is het vliegtuig toch wel erg handig, zij het een grote slokop in de ecologische voetafdruk van AB. Of ze die uitstoot niet zouden kunnen compenseren om dit recht te zetten? Het was zo dat ze de compensatietool van BOS+ ontdekken. Treecological.be biedt wat ze nodig hebben: vlucht per vlucht nagaan hoeveel uitstoot er wordt veroorzaakt, met meteen een mooi aanplantingsproject in de aanbieding dat de uitgestoten koolstofdioxide binnen de 20 jaar opnieuw vastlegt in de bodem.

Toch bleek dit na enkele jaren niet het wondermiddel. Keer op keer de individuele vluchten gaan bekijken en doorstorten aan Treecological, dat kon efficiënter. Een vaste som gaan bepalen om hun compensatiedoelstellingen te halen en dit eens gaan aftoetsen bij BOS+ kon misschien hetzelfde doel bereiken met minder gedoe. Sinds 2020 stort AB nu een mooie som door naar BOS+, waarbij ze ook werk maken van bosaanplantingen. Omdat dit nu gegroepeerd word als grote som, is dit boekhoudkundig een stuk flexibeler te gebruiken door BOS+. Overigens compenseert AB ook het verbruik van zijn gebouwen.

AB en BOS+, daar zit muziek in.

Terug

Ordina

Limburg.net

Duvel

Langdurige samenwerking met een belangrijke partner zoals Duvel voor meer en beter bos.