Updates
© Adriaan Devillé

Dokter Bos

Bosbadweekend

Tijdens het Bosbadweekend willen jou een weekend volledig onderdompelen in het bos en haar (ver)diensten, met focus op de nauwe link tussen het bos en onze mentale en fysieke gezondheid.

Bosbaden, iets voor jou?

Het bos heeft de mens heel wat te bieden. We vinden er rust, of we krijgen er net de kans om erg actief te zijn. Er is ook heel wat materiaal te vinden om te leven en overleven. Na een bosbadweekend kom je met opgeladen batterijen en heel wat nieuwe ideeën en verhalen terug thuis.

Heeft het gezondheidseffect van bos en natuur jou altijd al kunnen boeien en wil je graag meer weten, voor eigen gebruik of om er zelf ook mensen mee te helpen? Dan is het Bosbadweekend zeker iets voor jou.

We organiseren al de vijfde editie van het Bosbadweekend. Dat vindt dit jaar plaats van vrijdagavond 27 september tot en met zondag 29 september. Het zal plaatsvinden in het domein De Hoge Rielen in Lichtaart.

 

Inschrijven

Vijfde editie bosbadweekend

Elk jaar organiseert BOS+ en het Bosbadweekend. Concreet is het Bosbadweekend er voor volwassenen die al een zekere interesse hebben in het bos en wat het ons biedt, maar graag nog verder op ontdekking gaan. 

De focus ligt op ontspannen en op connecteren met het bos, maar ook op bijleren! Zo kan je bij thuiskomst zelf aan de slag met wat je leerde. Tussendoor leren we elkaar kennen en natuurlijk is er ook tijd om te genieten van de mooie omgeving.

Workshops

 • Workshop met Philippe: orthosympaticus

  Philippe neemt je mee op een ervaringsgerichte wandeling in het bos om je te laten kennismaken met je eigen comfort- en stretchzone. Een beetje afzien hoort erbij. We zoeken onze grenzen op maar overschrijden ze niet.  

  Waar mag je je aan verwachten: een stevige wandeling  met enkele tussentijdse oefeningen om deelnemers extra uit te dagen, vanuit principes van het ervaringsleren.

 • Workshop met Femke: parasympaticus

  Femke leert je hoe je op een lichaamsgerichte manier bewust kan vertragen. Vanuit die vertraging nodigt ze je uit om je zintuigen te openen en je te laten onderdompelen in het bos. 

  Waar mag je je aan verwachten: mindful wandelen op je eigen tempo waarbij je het bos ervaart met al je zintuigen 

 • Workshop met Kiki Nardiz: wildpluk workshop

  Tijdens haar workshop WILDPLUK zal Kiki jou inspireren om de weg intens met de natuur te connecteren aan de hand van planten en kruiden.  

  In Kiki’s workshop komt oa aan bod:  
  -wildpluk, hoe begin ik er aan?  
  -planten en kruiden, niet alleen eetbaar maar ook ‘verzorgend’  
  -kennismaking met allerlei seizoensplanten, verschillende manieren om planten te verwerken, seizoensgebonden gebruik van planten en kruiden en ‘het ritme van de natuur’  

 • Workshop met Bert: bushcraft en survival workshop

  Tijdens zijn initiatie workshop BUSHCRAFT EN SURVIVAL VOOR ONTDEKKINGSREIZIGERS neemt Bert je mee in de verwonderlijke wereld van avonturen en expedities en deelt hij zijn ervaringen die hij bij verschillende natuurvolkeren op deed.   

  Om je volgende avontuur nog beter voorbereid aan te vatten komen in de workshop oa aan bod:

  – basiskennis, survival en bushcraft (vuur – water – onderdak – voeding)  
  – outdoor  materiaalkennis (wat neem ik mee op dagtocht, meerdaagse tocht, avontuur,..)  
  – fysieke voorbereiding voor je volgende avontuur.   

Inschrijven

We gebruiken jouw telefoonnummer enkel om je te contacteren over dit evenement
Aantal personen inclusief jezelf

Totaal: €

Adresgegevens

Praktische info en voorwaarden

 • Praktisch

  Datum: Welkom op de Hoge Rielen op vrijdagavond 27 september vanaf 19u. We eindigen zondagmiddag 29 september 2024 rond 14u30

  Locatie: Domein De Hoge Rielen in Lichtaart wordt onze uitvalsbasis. Het gebouw is diep in het domein gelegen waardoor we onmiddellijke toegang tot het bos hebben. (lees meer bij ‘logeren’)

  Logeren: Goed om weten: er zijn geen aparte één of tweepersoonsslaapkamers, dus iedereen ligt in een slaapzaal die verder wel kan ingedeeld worden in kleinere kamers. Ook het sanitair is gedeeld. Naast de gebouwen bevinden zich wel nog aparte slaapcontainers die je kan reserveren (zie verder).
  Aangezien we op dit weekend gaan voor het terug connecteren met bos en natuur, bieden we ook de mogelijkheid om te kamperen naast het gebouw. Geef dit aan bij je inschrijving. Kampeerders moeten zelf zorgen voor een eigen tentje en het nodige kampeermateriaal, maar ze kunnen natuurlijk wel gebruik maken van de sanitaire voorzieningen in het gebouw. Het gebouw is ook toegankelijk voor mensen met een beperking, maar niet alle workshops lenen zich voor personen met bepaalde beperkingen. Geef dit dus zeker mee bij de inschrijving, dan zien we hoe we hier een mouw aan passen.

  Kostprijs: Het kostenplaatje voor het volledige weekend bedraagt 250 euro. Hierin zit alles vervat; verblijf, maaltijden, workshops en algemene omkadering. Kamperen kan aan een verminderde prijs van 200 euro voor het hele weekend. Kampeermateriaal (tent, slaapzak, matje,…) dient wel zelf te worden meegebracht. Er zijn ook aparte slaapcontainers aanwezig op het terrein, elk voor max 6 personen. Indien je graag van wat meer comfort en privacy geniet, kan je één van deze containers reserveren. Hier geldt dat je met minstens 2 personen en maximum 6 personen één zo’n unit reserveert en rekenen we iets aangepaste prijzen, zie hieronder.

 • Annulatievoorwaarden

  Je kan ineens niet meer mee? Jammer! Het beste is dat je dan nog iemand zoekt om je te vervangen. De overzetting doen wij kostenloos, en we gaan ervan uit dat jullie dit dan verder onder elkaar regelen.  

  Vind je écht niemand om je te vervangen? Helaas kunnen wij je kort voor het weekend niet meer alle kosten terugbetalen. We storten terug:

  Als je vier weken of eerder annuleert: 100%

  Als je 2 tot 4 weken vooraf annuleert: 50%

  Als je op minder dan 2 weken annuleert: 25%

 • Overtuigd?

  Ga mee met BOS+

  Schrijf je in.

   

Nog vragen?

Heb je nog vragen, suggesties of bedenkingen, of zijn er zaken die je graag rechtsreeks met ons bespreekt? Aarzel dan niet om mij, Laura Van Vooren, te contacteren.

Projectmedewerker

Laura Van Vooren

laura.vanvooren@bosplus.be