Updates
Ik wil bomen planten

Limburg.net

Met afvalintercommunale Limburg.net werken we sinds 1998 samen om gronden voor bebossing aan te kopen in hun werkingsgebied (provincie Limburg en Diest). De organisatie legt deze bossen aan om een deel van haar onvermijdelijke CO2-uitstoot te compenseren. Allesbehalve een evidente keuze in 1998. Daarom, en ook omdat ze het ondertussen 24 jaar volhouden, beschouwen we dit in Vlaanderen als een van de meest waardevolle partnerschappen van BOS+.

Ondertussen realiseerden we samen 92 hectare nieuw bos. De Limburg.net-bossen liggen op 17 verschillende locaties en variëren qua oppervlakte tussen 1 en 20 hectare. Ook de aard en focus van de bossen is telkens verschillend. 

De Herkenrodebossen

De Herkenrodebossen (18,5 hectare in Hasselt) zorgen voor een ecologisch zeer waardevolle verbinding van de overgebleven snippers van het vroeger (tot in de 19e eeuw) honderden hectare grote bosgebied dat zich ten westen van Hasselt uitstrekte.

Het versnipperde Herkenrodebos werd beter aaneengesloten dankzij een aanplant mogelijk gemaakt door Limburg.net.

Het Hortelbos

Het Hortelbos (15 hectare in Houthalen-Helchteren) is een populair wandelgebied in de vallei van de Mangelbeek voor omwonenden.

Een deel aanplantingen in het Hortelbos in Houthalen-Helchteren, met een groot deel in ‘kloempen’ aangeplant.

Stockheimderbos 

Het Stockheimderbos (15 hectare in Dilsen-Stokkem) ligt in het Nationaal Park en zorgde voor een flinke lap loofbos in een anders vooral door naaldbomen gedomineerd boscomplex.

Het Stockheimderbos kreeg er dankzij het partnerschap van Limburg.net en BOS+ 15 ha bij. Hier zie je er een deel van.

Limburg.net en BOS+ leggen samen al 24 jaar nieuwe bossen aan in Limburg en Diest. De 20ste verjaardag van deze samenwerking wordt gevierd met een filmpje waarin op een poëtische manier wordt teruggeblikt op de samenwerking.

Terug

Ordina

AB Concerts

Telenet