Updates

The Tall Ships Races zorgt voor 0,74 hectare bos

© LUCID_TSR
The Tall Ships Races

Maar liefst 850.000 mensen volgden tussen 22 en 25 juli het spectaculaire schouwspel van ’s werelds grootste zeilschepen in Antwerpen; The Tall Ships Races. Stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges kwamen dankzij Balthazar Events bij BOS+ aankloppen om het eerste ‘Tall Ships Races’ bos aan te planten.

De sensationele races zijn sinds 1956 jaarlijks terugkerende evenementen en een fenomeen binnen de internationale scheepvaart. De races zijn bedoeld om jongeren kennis te laten maken met de zee en met zeilen. 

Elk jaar wordt een gaststad gekozen om het evenement te hosten, dit jaar was dat voor de zevende keer op een rij Antwerpen. Meer info over de races vind je hier.

The Tall Ships Races: op zee en aan land

Stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges willen voor de organisatie van The Tall Ships Races graag ook ‘aan land’ iets verwezenlijken. Balthazar Events, het eventbureau van de races, bracht hen in contact met ons.

Met het budget van stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges zal er dit plantseizoen maar liefst 0,74 hectare bos of 1850 bomen geplant worden. 

Matchen van grondeigenaars en sponsors

Zowel grondeigenaars als bedrijven kunnen bij ons terecht via het Bosfonds.

Enerzijds kunnen grondeigenaars via het fonds beroep doen op onze hulp bij vergunning- en subsidieaanvragen. Maar ook voor plantplannen, advies en plantgoed kan je bij ons als eigenaar terecht.

Anderzijds kunnen bedrijven via het fonds een geschikte grond vinden voor het bos dat ze willen realiseren. De sponsoring in het kader van The Tall Ships Races is hier een mooi voorbeeld van.

Meer informatie over het Bosfonds vind je hier.

Terug

Zorg voor ecologische en sociale impact in Amazonewoud Ecuador met Joker Reizen

Reisorganisatie Joker zet met zijn werking sowieso al in op duurzame formules. Nu steunen ze ook de projecten van BOS+ en onze Ecuadoraanse partner Yakum, die in het Amazonewoud inheemse gemeenschappen versterkt in het beschermen en herstellen van hun bos.  Investeer mee Beste bosbeschermers die er zijn Bomen planten is heel populair en waardevol. Nieuw […]

Hoe meten we de groei van bomen voor CO2-opslag?

We controleerden de groei van bomen die we dankzij de steun van Provincie Antwerpen konden planten in Peru. Een overzicht van een terreinbezoek in de tropisch gebied.

Bos in Ham

Pierre Fabre zorgt samen met VISO voor meer bos in Gent

In Gent staat er binnenkort iets heel moois te gebeuren; de medewerkers van Pierre Fabre Benelux en de leerlingen van VISO Gent bundelen op 3 maart de krachten om een nieuw bos aan te planten. Het bos komt op het schooldomein en zal niet enkel de school doen opleven, maar ook de buurt van meer […]