Updates

The Tall Ships Races zorgt voor 0,74 hectare bos

© LUCID_TSR
The Tall Ships Races

Maar liefst 850.000 mensen volgden tussen 22 en 25 juli het spectaculaire schouwspel van ’s werelds grootste zeilschepen in Antwerpen; The Tall Ships Races. Stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges kwamen dankzij Balthazar Events bij BOS+ aankloppen om het eerste ‘Tall Ships Races’ bos aan te planten.

De sensationele races zijn sinds 1956 jaarlijks terugkerende evenementen en een fenomeen binnen de internationale scheepvaart. De races zijn bedoeld om jongeren kennis te laten maken met de zee en met zeilen. 

Elk jaar wordt een gaststad gekozen om het evenement te hosten, dit jaar was dat voor de zevende keer op een rij Antwerpen. Meer info over de races vind je hier.

The Tall Ships Races: op zee en aan land

Stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges willen voor de organisatie van The Tall Ships Races graag ook ‘aan land’ iets verwezenlijken. Balthazar Events, het eventbureau van de races, bracht hen in contact met ons.

Met het budget van stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges zal er dit plantseizoen maar liefst 0,74 hectare bos of 1850 bomen geplant worden. 

Matchen van grondeigenaars en sponsors

Zowel grondeigenaars als bedrijven kunnen bij ons terecht via het Bosfonds.

Enerzijds kunnen grondeigenaars via het fonds beroep doen op onze hulp bij vergunning- en subsidieaanvragen. Maar ook voor plantplannen, advies en plantgoed kan je bij ons als eigenaar terecht.

Anderzijds kunnen bedrijven via het fonds een geschikte grond vinden voor het bos dat ze willen realiseren. De sponsoring in het kader van The Tall Ships Races is hier een mooi voorbeeld van.

Meer informatie over het Bosfonds vind je hier.

Terug

Realisatie bedrijfsbos Ordina: 13.6 hectare netto nieuw bos in de grond

Het eerste bedrijfsbos van IT bedrijf Ordina is gerealiseerd. Op 12 november, een zonnige zaterdag, plantten werknemers in een prachtige setting enkele duizenden bomen, in totaal worden het er 25.070. Dat komt neer op een serieuze maatschappelijke impact: gezondere lucht, een verhoogde biodiversiteit, compensatie van de CO2-uitstoot van Ordina en een betere waterabsorptie. Los van […]

Vlaams-Brabant steunt inheemse Sápara om klimaatverandering tegen te gaan

Om het ’tipping point’ van de huidige klimaatverandering te vermijden, moeten we voor 2025 ongeveer 80% van het Amazonewoud beschermen. Het grootste regenwoud op aarde heeft echter dagelijks te kampen met bedreigingen. Om het woud beter te beschermen zette BOS+, eind 2021, samen met een inheemse bevolkingsgroep uit het Ecuadoraanse deel van het Amazonegebied, de […]

Provincie Oost-Vlaanderen compenseert vliegreizen met bos

In Elsegem, nabij Wortegem-Petegem, groeit anderhalve hectare nieuw bos. Samen met provincie Oost-Vlaanderen plant BOS+ er meer dan 2.000 bomen. De provincie wil met het bos zijn CO2 uitstoot voor noodzakelijke vluchten compenseren. Personeel van de provincie en leerlingen en cursisten uit de onderwijsinstellingen van de provincie moeten soms gebruik maken van het vliegtuig voor […]