Updates

Pierre Fabre zorgt samen met VISO voor meer bos in Gent

Bos in Ham

In Gent staat er binnenkort iets heel moois te gebeuren; de medewerkers van Pierre Fabre Benelux en de leerlingen van VISO Gent bundelen op 3 maart de krachten om een nieuw bos aan te planten. Het bos komt op het schooldomein en zal niet enkel de school doen opleven, maar ook de buurt van meer groen voorzien.

Duurzaamheid hoog op de agenda

Farmaceuticagroep Pierre Fabre, bekend voor haar dermo-cosmetica concept, zet duurzaamheid hoog op de agenda. Immers, zonder natuur, waren er geen medicijnen en dat begrijpt de groep maar al te goed:

Wij bieden steeds weer innoverende producten aan die hun actieve bestanddelen aan de natuur ontlenen, waarbij de veiligheid voor de gebruiker, de bescherming van natuurlijke hulpbronnen én het respect voor deze hulpbronnen door onze producenten centraal staan. Dit is de boodschap die we willen overbrengen en waar we de naam ‘Conscious Care’ aan hebben gegeven”
Núria Pérez-Cullell – Algemeen directeur van Pierre Fabre Dermo-Cosmetics

Om de natuur een wederdienst te bewijzen besloot Pierre Fabre daarom een bos te planten. Zo kwam de groep bij BOS+ terecht.

Om het 40 jaar bestaan van A-DERMA, een uniek dermo-cosmetisch merk met plantaardige basis, te vieren, wilden we graag ons steentje extra bijdragen aan het engagement ten opzichte van mens en natuur, door een samenwerking aan te gaan om bomen te planten. BOS+ was voor ons de perfecte match omdat we dezelfde waarden delen en samen streven naar een beter klimaat, meer biodiversiteit en een groter welkzijn voor mens, plant en dier. Daarom was de keuze voor BOS+ snel gemaakt om de handen in elkaar te slaan en onze visie nog meer te versterken.

Een perfecte match via het Bosfonds

VISO Gent klopte bij BOS+ aan voor inhoudelijke, financiële en administratieve steun voor hun bebossingsplannen. Een bebosser moet immers een inrichtingsvisie en aanplantingsplan opmaken, subsidies en eventueel vergunningen aanvragen, standplaatsgeschikte boompjes en wildbescherming bestellen, terreinvoorbereiding treffen en het plantgoed correct aanplanten. En dat is op zijn minst gezegd geen gemakkelijke taak. De financiering van de bebossing gebeurde door Pierre Fabre.

Voor de financiering van de bebossing koppelden we Pierre Fabre aan het VISO. Het is een win-winverhaal; VISO krijgt het bos waar ze van dromen en Pierre Fabre investeert in de natuur waar ze zo van houden’ zegt Tillia, medewerker communicatie en fondsenwerving bij BOS+.

Een halve hectare bos

Op 3 maart zal er op het schooldomein van VISO Gent 0,5 hectare bos geplant worden, dat zijn gemiddeld zo’n 1750 bomen. In een grootstad als Gent kan dat al tellen. Zowel de school als de buurt zijn enorm opgetogen dat hun wijk binnenkort een pak groener wordt.

Om de bomen aan te planten bundelen de medewerkers van Pierre Fabre en enkele klassen van de school de krachten. Voor het bedrijf is het een mooi teambuildingmoment, voor de leerlingen en leerkrachten een leerrijke ervaring.

Terug

Zorg voor ecologische en sociale impact in Amazonewoud Ecuador met Joker Reizen

Reisorganisatie Joker zet met zijn werking sowieso al in op duurzame formules. Nu steunen ze ook de projecten van BOS+ en onze Ecuadoraanse partner Yakum, die in het Amazonewoud inheemse gemeenschappen versterkt in het beschermen en herstellen van hun bos.  Investeer mee Beste bosbeschermers die er zijn Bomen planten is heel populair en waardevol. Nieuw […]

Hoe meten we de groei van bomen voor CO2-opslag?

We controleerden de groei van bomen die we dankzij de steun van Provincie Antwerpen konden planten in Peru. Een overzicht van een terreinbezoek in de tropisch gebied.

The Tall Ships Races

The Tall Ships Races zorgt voor 0,74 hectare bos

Maar liefst 850.000 mensen volgden tussen 22 en 25 juli het spectaculaire schouwspel van ’s werelds grootste zeilschepen in Antwerpen; The Tall Ships Races. Stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges kwamen dankzij Balthazar Events bij BOS+ aankloppen om het eerste ‘Tall Ships Races’ bos aan te planten. De sensationele races zijn sinds 1956 jaarlijks terugkerende […]