Updates

Plantactie liefdesbos Hanne en Lukas

Op 12 januari is het zover; dan planten we het liefdesbos van Hanne en Lukas aan. Het paar koos ervoor hun liefde voor elkaar te vereeuwigen met een bos. BOS+ is enorm opgetogen dit te mogen meemaken en ontvangt het koppel en alle donateurs met heel wat enthousiasme op de plantactie van hun liefdesbos.

Het bos zal geplant worden in Kalmthout, aan de kastanjedreef 46. De grond was voordien een maïsakker en ligt aan een bestaand bos van de eigenaar, waar onder andere de heikikker in voorkomt. In het bos werd ook een nieuwe poel aangelegd, die veel biodiversiteit zal aantrekken. Het nieuwe bos vormt een belangrijke schakel tussen het bestaande bos en het natuurgebied aan de overkant van de straat. Er zijn bovendien plannen om een ecotunnel aan te leggen. 

Uitnodiging plantactie

Bij deze nodigen Hanne en Lukas jou uit om op 12 januari tussen 11u en 16u op de locatie met coördinaten 51.396589, 4.456838 de vele boompjes die werden geschonken te helpen planten. 

Het dichtstbijzijnde station is het station van Kalmthout (20 minuten wandelen, 1,5 km). Er is een goede verbinding vanuit het station Antwerpen-Centraal. Aan het station van Kalmthout is een Cambio standplaats.  

Voor mensen met de fiets; de plantlocatie bevindt zich vlakbij fietsknooppunt 25.

Aan mensen met de wagen willen we vragen niet in de Kastanjedreef ter hoogte van het bos zelf te parkeren, voor de verkeersveiligheid. Parkeren kan in de Kastanjedreef ter hoogte van de Frans Raatsstraat, aan de Kerk van den Heuvel (einde van de Lindedreef) of in de Pastoor de Keyserlaan in de straat. Gelieve zoveel mogelijk te carpoolen of met het openbaar vervoer te komen om overlast in de buurt te vermijden. 

Wat voorziet BOS+?

BOS+ zorgt dat het planten in goede banen geleid wordt. Onze experten ter plaatse zeggen je waar elke boomsoort moet komen en hoe je een boompje zo goed mogelijk plant. 

Verder zorgen wij voor lekkere soep om je op te warmen en een plekje om te schuilen indien het begint te regenen.

Enkele tips voor heel wat plantplezier

  • Trek warme en waterdichte kledij aan. Zeker aan je voeten, want de modder is vaak meedogenloos.
  • Neem zelf wat snacks en/of iets om te drinken mee.
  • Handschoenen die vuil mogen worden is zeker geen overbodige luxe.
  • Kom op het aangegeven tijdstip want er worden voor en na de plantactie ook nog andere bosjes aangeplant.
Terug

Inschrijven

We gebruiken jouw telefoonnummer enkel om je te contacteren over dit evenement

Adresgegevens

Expertise

BOS+ achter de schermen – een blik op heden en toekomst van bossen in Vlaanderen en de wereld

Plantactie

Publieke plantactie Deerlijk

Deerlijk
bekijk de volledige kalender