Updates

Vlaams bos verdient bescherming

Het Bos Actie Fonds

Er verdwijnt te veel bos in Vlaanderen. Iedere maand krijgt BOS+ verschillende noodoproepen van bezorgde burgers om hun plaatselijk bos te redden van de kettingzaag. Vlaams bos is waardevol en verdient bescherming. Hoog tijd om daar iets aan te doen! BOS+ en Greenpeace richten daarom samen het ‘Bos actie fonds’ op. Dat is een fonds waar jij een gift voor kan doen. Dankzij jouw gift kunnen wij de Vlaamse bossen met hand en tand verdedigen in de rechtszaal. Doe je mee?

Genoeg getreuzeld

Waardevol bos wordt in Vlaanderen helaas nog al te gemakkelijk omgelegd. Iedere dag verdwijnt een bosoppervlak ter grootte van een voetbalveld. Vlaanderen is een van de, zo niet dé bosarmste regio van Europa! De wet beschermt onze bossen onvoldoende, dus vinden wij dat we juridische stappen moeten nemen. Genoeg getreuzeld, tijd voor actie! Maar juridische procedures opstarten kost geld. Help jij daarom het bos een handje met een gift? Klik hieronder. Heel erg bedankt. 

Ik doe een gift

Het geval Heist-op-den-Berg

Een pertinent voorbeeld van onze strijd tegen het kappen van waardevolle bossen is het Speelbos in Heist-op-den-Berg. Dat zou plaats moeten maken voor 255 woningen, handelszaken en kantoren. Het bedreigde bosgebied is ruim 2 hectare groot, bijna 100 jaar oud, en herbergt meer dan 675 soorten. Een belangrijk deel ervan wordt vandaag gebruikt als speelbos voor de plaatselijke Chiro en de omwonenden. 

Lees er hier meer over

Waarom het Bos Actie Fonds?

BOS+ en Greenpeace werken al jaren samen op verschillende dossiers. We willen nu nog steviger het gaspedaal induwen zodat er meer werk wordt gemaakt van bosbescherming in Vlaanderen. Daarom richten we het Bos Actie Fonds op. BOS+ en Greenpeace maken elk reclame voor het Bos Actie Fonds. De fondsen die we zo samen ophalen gebruiken we om juridische kosten te dekken en mensen te ondersteunen die op lokaal vlak hun bos willen beschermen. Samen staan we sterk, zo simpel is dat!