Updates
Nieuws

BOOMweekend = TOPweekend!

Op 17, 18 en 19 november organiseerde de Bosalliantie het allereerste BOOMweekend: een weekend boordevol plantacties door de jeugd. Ondanks de regen, wind en modder plantten meer dan 5.000 jongeren een bos op 39 Vlaamse locaties, goed voor maar liefst 80 ha bosuitbreiding en ongeveer 150.000 bomen!   

“Met veel plezier zetten we onze schouders onder het BOOMweekend”, verduidelijkt Sofi Van Ussel, vertegenwoordiger van jeugdbewegingen en directeur van IJD, Jongerenpastoraal Vlaanderen. “Honderdduizenden jongeren gaan naar een jeugdbeweging. Ravotten in de natuur, kampen bouwen en andere bosspelen horen daar automatisch bij. Zij wilden graag hun steuntje bijdragen aan een betere leefomgeving door massaal mee bomen te planten en zo op termijn meer speelbos te creëren.” 

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden van de plantacties in Brugge, Laakdal, Ham en Lubbeek, die BOS+ begeleidde. Een welgemeende dankjewel aan alle jeugdbewegingen, scholen en individuele jongeren die er kwamen helpen: jullie zijn altijd meer dan welkom!  

Klik op de foto om te vergroten. 

 

 
 
            
 
 
            
 
 
            
 
 
            
 
 
Terug
Projectmedewerker

Rik Debeer

rik.debeer@bosplus.be

Veel werk aan de winkel voor Belgisch Klimaatplan

Natuurherstelwet: Europees Parlement zet licht op groen

Lees meer artikels