Updates
Nieuws

Marianne voelde zich angstig en kwam amper buiten; 30-30 gaf haar energie en zelfvertrouwen terug

Het is bijna zover, een nieuwe 30-30 campagne staat voor de deur. Van 7 maart tot en met 5 april gaan we weer 30 dagen lang 30 minuten bewegen in het groen. En dat bewegen in het groen levensbelangrijk kan zijn, bewijst Marianne Labarque, 30-30 ambassadeur en sinds haar eerste deelname opnieuw genietend van vrijheid en rust.

Vroeger kwam Marianne amper buiten. Ze moest zich ’s morgens uit bed sleuren en had werkelijk nergens zin in. Een gewoon leven bleek – althans in die moeilijke periode- niet mogelijk. 

De natuur als therapie

Het heeft hemel en aarde gekost voor Marianne om zich te motiveren en stappen vooruit te zetten. En die stappen, die mag je letterlijk nemen. Via therapie is Marianne in de natuur terechtgekomen. Of beter: de natuur is haar therapie geworden. Zo is ze bij 30-30 aanbeland, dat is 30 dagen lang 30 minuten bewegen in het groen, een campagne van BOS+ en CM. Bewegen in ’t groen: het bleek een gouden combinatie te zijn voor Marianne. 30-30 heeft haar écht geholpen. 

Wonderbaarlijke buitensessies 

Marianne schreef zich in via de 30-30 website en trok een paar ambitieuze sportschoenen aan. Sinds haar eerste deelname aan 30-30 is ze blijven bewegen, elke dag minstens een half uurtje in de natuur. Wat ze tijdens zo’n buitensessie allemaal ziet “is werkelijk fantastisch. Ik stop regelmatig om een foto te nemen. Bloemen die in bloei staan of een boom die nieuwe blaadjes krijgt. De aanwezigheid van vogels, eenden op het water, de zon die opkomt tussen de bomen en weerspiegelt in het water. Dat is gewoon machtig”, vertelt Marianne vol bewondering. 

Betere slaapkwaliteit, concentratie en mentale gezondheid

De resultaten van het gezondheidsonderzoek gekoppeld aan de 30-30 campagne van 2019 bevestigen het verhaal van Marianne. “Deelnemers gaven aan dat hun mentale gezondheid, slaapkwaliteit en concentratie verbeterde terwijl hun stressniveau afnam. Deelnemers voelden zich vitaler en een maand na 30-30 was het stressniveau nauwelijks verhoogd en bleef de slaapkwaliteit en de mentale gezondheid op hetzelfde peil”, vertelt Sien Cromphout van BOS+. 

Rust en vrijheid

Het bewegen in de natuur geeft Marianne een goed gevoel. Vrijheid en rust; gevoelens die Marianne niet voelt als ze thuis binnen zit. “Moeilijk te omschrijven wat bewegen in het groen met je doet. Het geeft echt rust in mijn hoofd. Zonder natuur blijft mijn hoofd maar draaien. Ik kan er niet van slapen en genieten gaat dan ook niet meer.” 

Na haar eerste deelname aan 30-30 voelde Marianne zich veel beter, ze had veel meer energie en zelfvertrouwen. Daarom is Marianne systematisch blijven bewegen in het groen en is ze ondertussen een echt ambassadeur geworden van de 30-30 campagne.

 

Benieuwd wat 30-30 met jou doet?

Schrijf je in

 

Credit foto: David Samyn

Terug

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Verslag themavoormiddag: de houtsector en import in Vlaanderen 

Lees meer artikels