Updates
Nieuws

Samen bewegen hou je langer vol

Deelnemen aan 30-30 met een groep? Ja zeker! Weinig mensen hebben de discipline om in hun eentje dagelijks te bewegen. Het wordt saai, eentonig en de motivatie vermindert. Als starten met bewegen nog geen uitdaging is, dan is volhouden het wel. 

Als je deel uit maakt van een groep gaat volhouden opeens heel wat makkelijker. Wist je dat verbondenheid één van de drie belangrijkste psychologische behoeften van de mens is? We willen graag ergens bij horen en vinden het belangrijk dat anderen een goed beeld hebben van ons. We hebben een natuurlijke behoefte aan steun, goedkeuring en bevestiging van anderen. (Zelf-determinatietheorie, Deci & Ryan, 2002). Als je deze verbondenheid ervaart door samen te bewegen, haal je voldoening uit bewegen en dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je gemotiveerd blijft om te bewegen. Samen werken jullie aan hetzelfde doel en ondersteunen jullie elkaar als het moeilijk wordt. De kans dat jullie de eindmeet halen is veel groter. 

Bewegen in groep is een boost voor je mentale, fysieke en emotionele welzijn, blijkt bovendien uit een kleinschalig onderzoek van de University of New England. Je emotionele gezondheid schiet aanzienlijk de hoogte in met maar liefst 26 procent, terwijl je stressniveau met evenveel procent daalt. Mooi toch, niet?

Naast al deze gezondheidsvoordelen zorgt in gezelschap bewegen ook voor een sociale surplus:

  • Dagelijks bewegen in groep betekent ook dagelijks afspreken met je vrienden, familie, buren of collega’s. Een ideaal moment om fijne gesprekken te voeren of stil te staan bij wat je bezighoudt. Zodat je zorgen even van de baan zijn en je er weer tegenaan kunt.
  • Zo’n vaste afspraak om te bewegen, stimuleert je om de deur uit te gaan, zelfs als er al eens minder zin in hebt of het weer tegenvalt. Je motiveert elkaar en moedigt elkaar aan.
  • Wanneer je de smaak te pakken hebt en je aansluit bij een vereniging leer je nieuwe mensen kennen die eenzelfde interesse delen. Je isolement wordt doorbroken, zeker als je in jouw eigen buurt kan bewegen.

Hoe werkt de 30-30 groepsinschrijving?

Je bent reeds individueel geregistreerd en wil aansluiten bij een bestaande groep:

Log in met je accountgegevens. Op je dagboekpagina kan je – helemaal onderaan – een groep kiezen waarbij je wil aansluiten.

Je bent reeds individueel geregistreerd en wil zelf een nieuwe groep aanmaken:

Log in met je accountgegevens. Op je dagboekpagina kan je – helemaal onderaan – zelf een groep aanmaken en vervolgens mensen uitnodigen via mail.

Je bent nog niet geregistreerd en wil aansluiten bij een bestaande groep:

Maak een account aan via de registratiepagina. Tijdens de registratie kan je ervoor kiezen om lid te worden van een bestaande groep.

Je bent nog niet geregistreerd en wil zelf een nieuwe groep aanmaken:

Maak een account aan via de registratiepagina. Tijdens de registratie kan je zelf een groep aanmaken en vervolgens mensen uitnodigen via mail.

Opgelet, je kan maar lid worden van 1 groep. Deze keuze kan niet gewijzigd worden tijdens de lopende editie. Bij een nieuwe editie kan je kiezen om aan te sluiten bij een andere groep.

Samen bewegen voor een gouden medaille, yes!

30-30 daagt jullie uit om elke dag 30 minuten te bewegen in het groen.

  • Heeft minstens 60% van de deelnemers in jullie groep deze doelstelling behaald, dan verdienen jullie een bronzen
  • Voor een zilveren medaille dient minstens 70% van jullie groep dagelijks een half uurtje er op uit te trekken.
  • Een gouden medaille ontvang je als minstens 85% van de deelnemers dagelijks minimum 30 minuten beweging heeft geregistreerd in het dagboek.
Terug

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Verslag themavoormiddag: de houtsector en import in Vlaanderen 

Lees meer artikels