Updates
Nieuws

Samen bewegen in Muziekbos Ronse

Op zondag 24 april geven we het startschot van de 30-30 campagne editie 2022. Radio 2 Oost-Vlaanderen zal live op locatie uitzenden met Radio 2 Weekend. Iedereen is welkom om mee te bewegen in het prachtige Muziekbos te Ronse. Probeer een gratis activiteit of bewegwijzerde wandeling (5 of 10 km) uit, ontdek welke gezondheidsvoordelen Dr. Bos je te bieden heeft en geniet van een drankje in het openlucht Gezonde Buurt Café.

De bewegwijzerde wandeling (5 of 10 km) kan gestart worden tussen 13u en 16u. Doorlopend (13u-17u): infostand Dr. Bos, Gezonde Buurt Café en initiatie spikeball. Startlocatie: Bosrede 9, 9600 Ronse.

Inschrijven is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden als je zeker wil zijn van jouw plaatsje in de workshops. Klik op het startuur naast de activiteit voor meer informatie en om in te schrijven.

Programma

Workshop Bosbaden (3u) – inschrijven 13u

Een workshop bosbaden is meer dan een wandeling. Door bewust het bos in te gaan, kom je in dicht contact met je natuurlijke omgeving en ervaar je het leven in het bos op een intense manier. Tijdens deze workshop trek je met een kleine groep in stilte het bos in en maak je op een andere manier kennis met het bos en de bomen. Deze activiteit is toegankelijk voor iedereen ouder dan 16 jaar. De wandeling bedraagt maximum 2,5 km.

Workshop Natuurlijk Bewegen (1u15) – inschrijven 13u15 of 15u

Inspiratie nodig voor een plezante, speelse, avontuurlijke ‘workout’ in de buitenlucht? Sluipen, kruipen, springen en lopen  door het bos, werpen en vangen,… Hoe lang was dat al geleden? Rewilding Lifestyle coach  Bert Poffé laat je opnieuw door de natuur bewegen als een echte natuurmens. Deze workshop is haalbaar voor iedereen, ongeacht de fysieke mogelijkheden. De enige vereiste is een wilde portie goesting. Deze activiteit is toegankelijk voor iedereen ouder dan 10 jaar.

Initiatie Taichi (1u15) – inschrijven 13u30 of 15u15

Met taichi ontwikkel je een fysieke kracht in je lichaam, die je helpt om steviger op de voeten te staan in het dagelijkse leven. Trage, vloeibare bewegingen zijn de basis en leren je je eigen energie te voelen en gerichter te gebruiken voor je gezondheid en vitaliteit. Wil je eens uitproberen of taichi iets voor jou is? Wees dan zeker welkom op deze initiatieles! Deze activiteit is toegankelijk voor iedereen.

Workshop Dromenvangers maken in het bos (2u) – inschrijven 14u

Dromenvangers zijn leuk om te maken, zeker in het bos. Bovendien kunnen ze helpen om kinderen te leren omgaan met boze dromen. Tijdens deze workshop zoeken we in het bos naar natuurlijke materialen en komen we daarbij helemaal tot rust. We gebruiken onze creativiteit en gaan naar huis met een eigen dromenvanger. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar, ouders mogen steeds mee komen. Kleuters vanaf 4 jaar zijn ook welkom op voorwaarde dat hun begeleiders hen ondersteunen tijdens de activiteit.

Terug

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Verslag themavoormiddag: de houtsector en import in Vlaanderen 

Lees meer artikels