Updates
© Vilda - Rollin Verlinde

Bouwen aan een Duurzame Toekomst met Inclusie, Gender, Diversiteit en Dekolonisatie

Welkom bij BOS+

BOS+ is niet alleen toegewijd aan het behoud van bossen maar ook aan het bouwen van een inclusieve, gendergelijke, diverse en gedekoloniseerde gemeenschap. Onze inzet voor duurzaam bosbeheer omvat het bevorderen van gelijkheid, diversiteit en het dekoloniseren van de manieren waarop we werken.

Onze fundamentele principes

 • Inclusie

  Bij BOS+ verwelkomen we iedereen, ongeacht hun achtergrond. We streven naar een inclusieve gemeenschap waar elk individu zich gewaardeerd en gehoord voelt, ongeacht hun identiteit, afkomst of overtuigingen.

 • Gendergelijkheid

  Wij erkennen de cruciale rol die alle genders spelen in het behoud van bossen. BOS+ is toegewijd aan het bevorderen van gendergelijkheid en het creëren van een omgeving waarin alle genders gelijke kansen en vertegenwoordiging hebben.

 • Diversiteit

  Diversiteit is een kracht die we omarmen bij BOS+. We geloven dat een diverse groep mensen met verschillende perspectieven en ervaringen bijdraagt aan innovatie en effectief bosbeheer. Onze gemeenschap is inclusief en verwelkomt diversiteit in al haar vormen.

 • Dekolonisatie

  We erkennen dat dekolonisatie een cruciaal aspect is van een rechtvaardig en duurzaam beleid. BOS+ zet zich in voor het dekoloniseren van denkwijzen, processen en ruimtes om een inclusieve en respectvolle benadering van bosbehoud te bevorderen.

Hoe BOS+ dit Realiseert:

 • Projecten en Initiatieven

  Onze projecten en initiatieven integreren inclusieve, gendergelijke, diverse en gedekoloniseerde benaderingen. We streven naar impact op zowel ecologisch als sociaal gebied.

 • Samenwerking met Gemeenschappen

  BOS+ werkt samen met lokale gemeenschappen en stakeholders, waarbij we streven naar een inclusieve besluitvorming en respect voor lokale kennis en tradities.

Doe mee met onze missie!

Of je nu een natuurliefhebber, activist, onderzoeker of gewoon geïnteresseerd bent in duurzaamheid, je bent welkom om deel uit te maken van de BOS+ gemeenschap. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst die recht doet aan iedereen.

© Leon Alders