Updates

Doe een gift

Doe een gift en help onze juridische actie in Heist-op-den-Berg

Waarom meedoen?
Waarom meedoen?
Het bedreigde bosgebied is ruim 2 hectare groot, bijna 100 jaar oud, en herbergt meer dan 675 soorten. Een belangrijk deel ervan wordt vandaag gebruikt als speelbos. “Ons Speelbos is van onschatbare waarde voor omwonenden. Elk weekend spelen hier meer dan honderd kinderen van de Chiro die er met elkaar en met de natuur leren omgaan”, zegt Senne Heremans van het actiecomité Red het Speelbos.
Het gemeentebestuur wil tot 255 woningen, handelszaken en kantoren vergunnen op de voormalige ALDI-site en in het aanpalende bos. Red het Speelbos, Boomalarm vzw, Greenpeace en BOS+ klagen het verlies van waardevolle natuur in de kern aan, en vragen om de bescherming en opwaardering van het speelbos.
Een recent rapport van BOS+ en Greenpeace toont aan hoe Vlaamse bossen de voorbije 20 jaar massaal verdwenen uit de bebouwde omgeving, vaak omdat ze op ‘bouwgrond’ staan.
54% verzameld Doe een gift en help onze juridische actie in Heist-op-den-Berg

Jouw gift

Steun onze juridische actie in Heist-op-den-Berg

Kies een bedrag

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar

Dit is nodig omdat wij vanaf 1/1/2024 verplicht worden het rijksregisternummer bij de fiscale attesten te vermelden; ze zullen ook voor geen enkel ander doeleinde aangewend worden. Zonder dit nummer kunnen we u geen fiscaal attest bezorgen.

Adresgegevens

Voor het fiscaal attest hebben we je adresgegevens nodig

Wij gebruiken enkel het telefoonnummer als er problemen zijn met uw gift

Alternatieven

Naast een algemene gift kan je ook kiezen uit één van de volgende alternatieven om bij te dragen aan meer bos in de wereld.