Updates

Meedoen & Campagnes

Plant een bos in Willebroek

Georganiseerd door: BOS+

0 Donaties
€0,00 Ingezameld bedrag
€0,00 Gemiddeld bedrag

Steun deze actie

Meer bos voor Willebroek

Willebroek is een sterk verstedelijkte en geïndustrialiseerde gemeente, mede door zijn ligging aan het Zeekanaal Brussel-Schelde, wat de industriële ontwikkeling sinds de 19e eeuw heeft gestimuleerd. Dit heeft gezorgd voor economische groei in de regio, maar ook tot uitdagingen zoals luchtvervuiling en een afname van groene ruimten. Daarom wil de gemeente sterk inzetten op het ontwikkelen van “groen-blauwe netwerken”. Deze bebossing maakt daar deel van uit en past binnen het bredere doel om een klimaatneutrale en klimaatbestendige gemeente te worden​

© Yves Adams

Voordelen van bos in een geïndustrialiseerde omgeving

In een sterk geïndustrialiseerde regio als Willebroek, verbeteren de aanwezigheid van bossen de luchtkwaliteit, door schadelijke stoffen zoals fijnstof en CO2 te filteren. Bossen werken ook als natuurlijke geluidsmuren, waardoor ze het geluid van industriële activiteiten kunnen dempen. Daarnaast helpen ze water vast te houden, wat overstromingen en bodemerosie kan voorkomen, vooral in gebieden met veel verharding. Tot slot bevorderen bossen de biodiversiteit en bieden ze bewoners van industriële zones een plek voor ontspanning en recreatie, wat het fysieke, maar ook het mentale welzijn verhoogt.

© Yves Adams

Bufferzone tussen industrie en woonwijk

De gemeente wil met deze bebossing graag een bufferzone creëren tussen de industrieterreinen en de nabijgelegen woonwijken. Een plek waar bewoners ook kunnen gaan genieten van het groen. Er zullen onder meer wilde lijsterbes, winterlinde, wilde appel en zoete kers worden geplant. 

Steun de bebossing

Draag als particulier of als bedrijf bij aan de bebossing in Willebroek en maak jouw buurt mee groener! Als particulier kan je simpelweg een gift doen via onderstaand formulier en een boodschap achterlaten.

Als bedrijf kan je ook een gift doen via deze pagina of je kan, indien je een groter bedrag wil doneren, een deel van de bebossing sponsoren. Indien je een gift doet van meer dan 40 euro, ontvang je in Q1 van het jaar volgend op je gift een fiscaal attest. Indien je graag wil sponsoren, maken wij voor u een factuur op.

Ik wil sponsoren
© Gert Arijs

Disclaimer: De ingezamelde fondsen zullen primair gebruikt worden voor dit bebossingsproject. Indien het beoogde bedrag voor dit project wordt overschreden, behouden wij ons het recht voor om de extra giften in te zetten voor andere initiatieven voor meer en beter bos.

Steun deze actie

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Kies een bedrag

Dit is nodig omdat wij vanaf 1/1/2024 verplicht worden het rijksregisternummer bij de fiscale attesten te vermelden; ze zullen ook voor geen enkel ander doeleinde aangewend worden. Zonder dit nummer kunnen we u geen fiscaal attest bezorgen.
Steek de organisator een hart onder de riem met een bericht

Adresgegevens

Voor het fiscaal attest hebben we je adres nodig