Updates
Bosrevue

De Revue Gepasseerd | Bomen in een notendop

Bomen in een notendop zoomt in op twee processen die essentieel zijn voor bomen: watertransport en fotosynthese. Jeroen Schreel beschrijft deze processen van de basis tot de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Hij doet dat op een heldere manier en met goede beeldspraak.

Dat alles wordt in de bredere context geplaatst aan het begin en het einde van het boek. In sneltreinvaart beschrijft de auteur hoe bomen ontstaan zijn. Je komt zelfs iets meer te weten over de eerste minuten na de Big Bang. Opnieuw met verhelderende beeldspraak, die het onderwerp toegankelijk maakt. Het boek sluit af met het belang van bomen in een stad en het belang van bomen voor het klimaat.

De auteur baseerde zich voor dit boek op zijn doctoraatsonderzoek over watertransport in bomen. Het is een mooi voorbeeld van wetenschapscommunicatie. Meer doctoraten zouden op deze manier de wereld in moeten gestuurd worden.

Over de auteur

Jeroen Schreel is een postdoctoraal onderzoeker in de plantwetenschappen aan Florida International University. Bomen in een notendop is het resultaat van zijn doctoraatsonderzoek over watertransport in bomen. Hij werkt ook aan een wetenschapspodcast met de titel ‘Apple Finch Pudding’.

Bron: www.houtekiet.be

 

Praktisch

Titel: Bomen in een notendop – wat je wil weten over bomen

Auteur: Jeroen Schreel

Uitgever: VBK – Houtekiet

EAN: 9789089245021

Aantal pagina’s: 131 p

Prijs: € 19,99

 

Terug

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Verslag themavoormiddag: de houtsector en import in Vlaanderen 

Lees alle bosrevue artikels