Updates
Bosrevue

De Revue gepasseerd: Houtfabriek – Simon Klingen

De ondertitel van het boek Houtfabriek van Simon Klingen, ‘21 misverstanden over bos en bomen’, vat perfect samen wat je er van mag verwachten. Maar de misverstanden die besproken worden gaan veel breder dan de titel doet vermoeden.

Het gaat onder andere over boomsoorten, voedselbos, de klimaatproblematiek en natuurlijk over houtproductie. Simon Klingen ontkracht de misverstanden op een toegankelijke en heldere manier, en komt tot duidelijke conclusies.

Wie dieper wilt duiken in de argumentatie van de schrijver mist wel soms een bronverwijzing. De besproken misverstanden variëren heel sterk. Van beschouwend (“Bos moet onderhouden worden”), naar eerder beleidsmatig (“bosaanplant is dé remedie tegen klimaatproblemen”) tot zeer praktisch en toegepast (“klimop wurgt bomen, die moet je doorzagen”).  

Het boekje past helemaal in de lijn van de eerdere boeken van Simon Klingen, ‘Twaalf boslessen’ en ‘Bos en klimaat’. In vlotte taal, maar met de nodige nuance, maakt hij de lezer wegwijs in de wereld van bos en bomen.  

Over de auteur

Simon Klingen (°1948) besteedt zijn werkzame leven aan bos en bosbeheer: als adviseur, docent en auteur. Lange tijd was hij verantwoordelijk voor het bosbeheer bij het Utrechts Landschap. Hij wordt geregeld gevraagd om te bemiddelen bij geschillen tussen bewoners en bosbeheerders.  

Naast het continue veranderende bos vormen de contacten met collega’s en cursisten zijn levende inspiratiebron.  

Bron: www.houtfabriek.nl 

Praktisch 

Titel: Houtfabriek 

Auteur: Simon Klingen 

Uitgeverij: Klingen Bomen 

Aantal pagina’s: 176 

Prijs: € 23,50 

Uitgave november 2022  

ISBN 978 90 825985 0 6 

Verkrijgbaar in de boekhandel en op https://www.houtfabriek.nl/ 

Terug

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Verslag themavoormiddag: de houtsector en import in Vlaanderen 

Lees alle bosrevue artikels