Updates
Bosrevue

Pro Silva Nederland voorjaarsexcursie ‘Start met Uitkapbeheer’

Dit jaar vind de Pro Silva voorjaarsexcursie plaats op 15, 16 en 17 mei. We zijn die dagen te gast op Landgoed ’t Suideras in Vierakker, gemeente Bronckhorst (Gelderland).

Het uitkapbeheer welke wordt gehanteerd bij Pro Silva biedt een veel omvattende aanpak van het bos om te komen tot economisch en ecologisch waardevolle, ongelijkvormige bossen waaruit duurzaam kwaliteitshout kan worden geoogst. Elk bosperceel kan worden beheerd volgens de Pro Silva principes, ongeacht het opstandstype, de soortensamenstelling, de structuur, het stadium van ontwikkeling en de groeiplaats.

Tijdens deze excursiedagen gaan we aan de hand van de basisprincipes van Pro Silva gezamenlijk op zoek naar het antwoord op de vraag “Hoe te starten met uitkapbeheer?”.

U kunt zich voor de excursie opgeven via https://knbv.nl/product/pro-silva-voorjaarsexcursie-2024/. Deelname kost €45,- voor leden van de KNBV, €10,- voor studentleden, €20,- voor student niet-leden en €55,- voor niet-leden. Deze bijdrage is inclusief lunch. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Griek, prosilva@knbv.nl (niet voor aanmeldingen).

De dagen starten vaak zo rond 9:00 met inloop met koffie/thee. Start inhoudelijk programma om 9:30. En dan ’s middags tot uiterlijk 16:30. Buiten de koffie/thee en lunch is verder alles buiten in het veld. Na aanmelding ontvangen de deelnemers meer informatie over de locatie en tijd.

Terug

Verslag excursie houtproductie in de Dijlevallei

Leestip: bosvitaliteitsinventaris 2023

Lees alle bosrevue artikels