Updates
Nieuws

De Vreemde Eend plant 100 bomen samen met BOS+

bomen schenken

Op Black Friday 2022 is De Vreemde Eend in Kortrijk gestart met een wel heel inspirerende actie. Uitbaatster Annemie Dufromont besloot om vanaf de commerciële hoogdag per verkocht product aan BOS+ te schenken. Met dat geld worden eind 2023 maar liefst 100 bomen geplant in Vlaanderen.

Annemie neemt ons mee door haar winkel en blijft trots staan bij de affiche die ze voor de actie gemaakt heeft. Op de poster kleven 100 stammen en kruinen, zorgvuldig geselecteerd naar kleur en uitgeknipt uit oude tijdschriften. Telkens wanneer er genoeg geld is ingezameld om een nieuwe boom te planten, plakt ze er één bij, samen met haar klanten.

Via de affiche in de winkel kunnen de klanten zelf de actie mooi volgen, sommige klanten schenken zelf ook een boom extra” zegt Annemie trots.

Het Klimaat een handje helpen

Als voormalig 11.11.11 vrijwilliger,  kwam de actie voor Annemie als vanzelfsprekend.

“Ik ben nog steeds gebeten door wat er in onze wereld gebeurt. Wat tegenwoordig steeds opnieuw komt bovendrijven is dat ons klimaat een handje nodig heeft. Aangezien klimaatverandering een wereldwijd probleem is, dacht ik; daar kan ik ook iets aan doen” vertelt ze.

 

Annemie leerde BOS+ kennen via koepelorganisatie 11.11.11 in het kader van de najaar campagne rond klimaatonrechtvaardigheid. Deze campagne belichtte dat de gevolgen van klimaatverandering, het meest gevoeld worden door zij die het minst hebben.

Eén van de beste manieren om klimaatverandering tegen te gaan is bomen te planten, daarom besloot ik dat ik iets wilde doen voor BOS+” stelt Annemie.

Van Green Friday naar Green Year

Na het succes van de Green Friday actie, besloot De Vreemde Eend om het verder te laten lopen. Tot op vandaag schenkt de winkel per aankoop 4% van de prijs aan BOS+.

“We schenken met onze inspiratiewinkel vol beestjes en blaadjes 4% van de geschenken terug aan de natuur. Want extra bomen, daar wordt de natuur blij van, en wij natuurlijk ook” lacht Annemie.

Ook een actie opzetten? Bekijk dan snel onze actiepagina!

Ook een boompje schenken per verkocht product of dienst? Bekijk dan ons Bomen met een Boodschap aanbod.

 

 

Terug

Een bewogen jaar voor Cacao

De strijd is nooit gestreden

Lees meer artikels