Updates
Nieuws

Ga mee op wandel

#bewegeninhetgroen is gewoon dé gezondste natuursport! Met wandelen zijn we allemaal als kind begonnen. Onze eerste stapjes werden vol enthousiasme onthaald, want de ene voet voor de andere zetten is nu eenmaal een belangrijke stap in onze ontwikkeling. Vanaf dan is één ding zeker, het stappen hebben we onder de knie en we zullen het nooit meer afleren! Iedereen is in feite een geboren wandelaar, alleen zijn we ons daar vaak niet ten volle van bewust.

Iedereen wil graag aan zijn conditie werken, maar de stap naar een actieve sportbeoefening vraagt meer dan enkel goede voornemens. Je wil wel, maar toch heb je altijd genoeg excuses om het niet te doen: “ Ik heb geen tijd, ik ben niet sportief, het is te moeilijk, te intensief, niet te combineren met het gezin,… “. Maar als er één activiteit is waarvoor al deze excuses niet opgaan, dan is het wel wandelen. Geen enkele andere sport is zo toegankelijk als de wandelen: jong of oud, ‘s morgens of ‘s avonds, in de stad of in de natuur, zomer of herfst,… iedereen kan het, altijd en overal!

Wandelen als fysieke en mentale opkikker

Wandelen is zoveel meer dan alleen van punt A naar punt B gaan. Het is gewoon dé ideale sport om aan je gezondheid te werken. Wandelen heeft een positieve invloed op je bewegingsapparaat, spieren en gewrichten worden minimaal belast en ook de kans op blessures is zeer gering.

Als je regelmatig gaat wandelen, zal je merken dat je conditie geleidelijk aan verbetert, met andere woorden het zal je fysiek minder moeite kosten om een bepaalde inspanning te leveren.

Maar niet alleen je conditie gaat er zienderogen op vooruit, ook je hart en longen gaan efficiënter werken, je spieren en botten worden sterker, je lichaam zal een mooier figuur krijgen en je immuunsysteem wordt sterker zodat je beter bestand bent tegen ziekten. Naast de vele fysieke voordelen bezorgt wandelen je ook een mentale opkikker. Een wandeling is ideaal om de geest vrij te maken en even te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Hoe gek het ook mag klinken, maar als je na een vermoeiende werkdag nog even een rondje gaat stappen, zullen je batterijen veel sneller terug opladen dan wanneer je direct de zetel opzoekt en vermoeid wegzakt om de rest van de avond niets meer te doen. Een dagelijkse wandeling is de ideale afsluiter van de dag of voor vroege vogels de ideale start om de dag fris en vol energie tegemoet te gaan. 

Daarom sensibiliseren we graag met CM & Bos+ iedereen om tussen 21 september tot 20 oktober a.s. te #bewegeninhetgroen. Moedigen we aan om 30 dagen lang 30 minuten te bewegen in de natuur. Geen loze woorden!  

Meer info tref je op www.wandelsportvlaanderen.be. Een uitgebreide kalender met wandelactiviteiten kan je vinden op www.wandelkalender.be.

Terug

Een bewogen jaar voor Cacao

De strijd is nooit gestreden

Lees meer artikels