Updates
Nieuws

Kom mee bomen planten en maak samen met BOS+ Vlaanderen groener!

© Gert Arijs

Wil jij de handen uit de mouwen steken en actief bijdragen aan een groenere toekomst? BOS+ organiseert dit najaar opnieuw verschillende publieke plantacties in Ham, Lochristi, Deerlijk, Holsbeek en Roosdaal. Iedereen is welkom om deel te nemen, of je nu een donateur bent of gewoon enthousiast bent om iets voor het milieu te doen. Kan je niet deelnemen? Geen probleem! Doe een gift aan één van de vele bossen die we planten in Vlaanderen.

Onze plantacties zijn de perfecte gelegenheid om samen met vrienden, familie of collega’s de natuur in te trekken en een boom te planten voor de toekomst. Bovendien is het een gezonde en gezellige buitenactiviteit, en wij zorgen voor het nodige materiaal, uitleg én gratis soep om op te warmen!

Waarom deelnemen aan een plantactie?

De voordelen van bomen planten zijn enorm. Bomen dragen bij aan de biodiversiteit, verbeteren de luchtkwaliteit en helpen het klimaat te reguleren door CO2 op te slaan.

Met jouw hulp creëren we samen nieuwe bossen, die de leefomgeving en -kwaliteit van zowel mens als dier verbeteren, zorgen voor klimaatmitigatie en – adaptatie en toekomstige generaties ten goede komen. Tijdens de plantacties krijg je de kans om zelf bomen te planten en zo een tastbare bijdrage te leveren aan meer groen in Vlaanderen.

Waar en wanneer kan je meeplanten?

Dit jaar organiseren we plantacties op verschillende locaties:

  1. Ham (Plantactie op zondag 1 december 2024)
  2. Lochristi (Plantactie op zondag 15 december 2024)
  3. Deerlijk (Plantactie op zondag 10 november 2024)
  4. Holsbeek (Plantactie op zondag 15 december 2024)
  5. Roosdaal (Plantactie op zondag 30 november 2024)

Het enige wat je hoeft te doen is je inschrijven en je klaar te maken voor een onvergetelijke dag in de natuur!

Doneer en draag bij aan nieuwe bossen

Kun je niet aanwezig zijn bij de plantacties, maar wil je toch een bijdrage leveren? Overweeg dan een gift aan één van onze bosprojecten. Met jouw steun kunnen we in elke provincie in Vlaanderen (misschien zelfs in jouw buurt?!) bossen aanleggen, zoals in Willebroek, Maaseik, Lochristi, Beringen, Aalst, Deerlijk en Ham. Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil voor de natuur in je buurt en iedereen die daar baat bij heeft.

Elke donatie, groot of klein, helpt ons om nog meer bomen te planten, klimaatverandering tegen te gaan en de lokale biodiversiteit in Vlaanderen te versterken. 

Terug

BOS+ hekelt voorbarige boskap voor nieuwe stelplaats De Lijn: “strategie van de voldongen feiten is een overheidsbedrijf onwaardig”

“Zonder bos zijn we geen Siekopai”

Lees meer artikels