Updates

Meedoen & Campagnes

Nieuw bos in Ham

Georganiseerd door: Gemeente Ham

4 Donaties
€1.620,00 Ingezameld bedrag
€405,00 Gemiddeld bedrag

Steun deze actie
16% verzameld

Meer groen in Vlaanderen

Het is niet zo goed gesteld met de bossen in Vlaanderen. Er verdwijnt jammer genoeg nog steeds meer bos dan dat er bij komt. De gemeente Ham wil hier verandering in brengen en ging een partnerschap aan met BOS+ om in 2023 maar liefst 3,72 hectare bos aan te planten.

Voordelen van bos

Nieuw bos in Ham heeft ontzettend veel voordelen. Het zal niet alleen de luchtkwaliteit in uw buurt verbeteren, maar ook bijdragen aan de biodiversiteit in Ham. Verder heeft het ook een positieve impact op het klimaat. Bos en groen verhogen bovendien ook de economische waarde van de buurt, omdat het er niet alleen mooi uitziet, maar ook tal van recreatieve mogelijkheden biedt.

Gerhees en Boskant

De bebossingen zullen plaatsvinden op twee gronden: Gerhees (voormalige landbouwgrond) en Boskant (een braakliggende grond). De gronden liggen beide rond natuurgebied Gerheserheide (in het blauw weergegeven op de kaart).

De gronden zijn samen maar liefst 3,72 hectare groot en zullen dus van grote meerwaarde zijn voor de biodiversiteit van de Gerheserheide.  

 

Steun de bebossing

Draag als particulier of als bedrijf bij aan de bebossing in Ham en maak jouw buurt mee groener! Als particulier kan je simpelweg een gift doen via onderstaand formulier en een boodschap achterlaten. 

Als bedrijf kan je ook een gift doen via deze pagina of je kan, indien je een groter bedrag wil doneren, een deel van de bebossing sponsoren. Indien je een gift doet, ontvang je in Q1 van het jaar volgend op je gift een fiscaal attest. Indien je graag wil sponsoren, moeten wij voor u een factuur opmaken. 

Ik wil sponsoren

Schenk een boompje

Dit jaar worden alle bomen met een boodschap geplant in Ham. Wil je dus op een andere manier bijdragen aan de bebossing? Schenk dan een boom aan een vriend/geliefde of kennis en plant hem samen in Ham!

€40,00

Lukas Bosmans

€40,00

Karen Placin

🐿Het geluid van ritselende takjes, de zoete geur van gevallen blaadjes, het gefluit van enthousiaste vogeltjes… 🍂 Wat is er niet leuk aan bossen en bomen? 🌳 Kortom meer bos in mijn mooie gemeente is top!

Steun deze actie

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Kies een bedrag

Dit is nodig omdat wij vanaf 1/1/2024 verplicht worden het rijksregisternummer bij de fiscale attesten te vermelden; ze zullen ook voor geen enkel ander doeleinde aangewend worden. Zonder dit nummer kunnen we u geen fiscaal attest bezorgen.
Steek de organisator een hart onder de riem met een bericht

Adresgegevens

Voor het fiscaal attest hebben we je adres nodig