Updates
Nieuws

Nieuw bezwaar tegen de bouw van het zwemparadijs Plopsaqua in Mechelen

© De Groene Buffer

Een kleine déjà vu vandaag, want opnieuw dienen we bezwaar in tegen de bouw van het zwemparadijs Plopsaqua in Mechelen, dat belangrijke stukken van het Zennebeemdenbos en -natuurgebied bedreigt. Opnieuw zeggen we, omdat we ook anderhalf jaar geleden al onze bezorgdheden over dit bosverlies doorgaven tijdens een eerste openbaar onderzoek over hetzelfde project. 

Meer dan 140 bezwaarschriften werden toen ingediend: een storm van protest bij buurtbewoners en milieuverenigingen. De aanvraag werd daarop ingetrokken, maar niet begraven. Zonder grote aanpassingen, en met dezelfde problematische impact op waardevolle natuur, zet de Plopsa Group haar plannen voor een grootschalig subtropisch zwemparadijs door. 

Maar ook de vele natuurliefhebbers in de wijde omgeving zetten door. Op dit moment werden maar liefst 630 bezwaren ingediend, en kantten verschillende natuurorganisaties zich tegen het project. Want jawel, er mag ruimte zijn voor zwemwater als daar lokaal nood aan is. Maar die ruimte ligt niet in waardevol bos. Wordt deze boodschap deze keer wel gehoord?

In samenwerking met De Groene Buffer (lokale actiegroep), Greenpeace en Natuurpunt Mechels Rivierengebied.

Terug

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Verslag themavoormiddag: de houtsector en import in Vlaanderen 

Lees meer artikels