Updates
Nieuws

Plog je ook mee?

Beweging die zowel goed is voor jouw lichaam als voor het milieu, de perfecte combinatie, niet?

Plogging heet de nieuwste Zweedse trend en betekent letterlijk afval rapen (plocka up) tijdens het hardlopen (joggen). Het idee is even geniaal als simpel: je trekt je wandel- of loopschoenen aan en gaat de deur uit met een vuilniszak en (tuin)handschoenen.

De bedoeling is om tijdens je wandel- of looptocht in de vrije natuur zwerfvuil te verzamelen en daardoor van een extra work-out te genieten. Elke keer wanneer je door de benen gaat om afval op te rapen, voer je een “squat” uit, een oefening die je benen en middenrif traint. Verbruik je met 30 minuten joggen gemiddeld 235 calorieën, met een half uurtje ploggen verbrand je maar liefst 288 calorieën. Plogging is bovendien een mooie intervaltraining: je lichaam gaat telkens van beweging naar rust, waardoor je lichaam profiteert van voordelen als conditieverbetering, een versneld metabolisme en daarmee ook een betere vetverbranding. Mooi meegenomen toch? 

Zelf aan de slag gaan? De website van Elle verzamelde 10 mooie natuurlocaties waarbij helaas nog een hoop zwerfvuil op te rapen is. Uitwaaien aan de zee en tegelijk meehelpen aan een schoon milieu? Neem een kijkje op de website van Proper Strand Lopers waarbij regelmatig acties worden aangekondigd. 

Terug

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Verslag themavoormiddag: de houtsector en import in Vlaanderen 

Lees meer artikels