Updates
Nieuws

Verras jouw Valentijn met een gepersonaliseerd boompje

BOS+ lanceerde enkele jaren geleden de campagne ‘gepersonaliseerde boompjes’. Sinds enkele maanden neemt de actie een grote vlucht. De voorbije kerstperiode legden meer dan 1000 mensen een boompje onder de kerstboom en nog steeds wordt er dagelijks iemand ergens in Vlaanderen verrast met een gepersonaliseerd boompje. Met Valentijn voor de deur wil BOS+ mensen nu ook warm maken om dit jaar, in plaats van een boeket bloemen, een gepersonaliseerd (Valentijns)boompje te schenken. Geen enkel cadeau zo romantisch, origineel of gezond.

Op de website van BOS+ kan je al een tijdje gepersonaliseerde boompjes terugvinden. Toch is het pas sinds eind vorig jaar dat de actie echt onder de aandacht werd gebracht. Het succes van de campagne is vermoedelijk voor een groot deel te wijten aan onze herontdekking van de natuur tijdens de lockdown. We hebben allemaal aan den lijve ondervonden hoe belangrijk bossen zijn voor ons fysiek en mentaal welzijn, en dat maakt het net een tikkeltje makkelijker om er wat extra in te investeren.

Een gepersonaliseerd boompje voor Valentijn

Voor velen onder ons is Valentijn ieder jaar opnieuw een heikel vraagstuk: wat zou ik dit jaar kunnen geven als teken van mijn liefde? Een boeket bloemen, nieuw parfum, leuk armbandje of een vermakelijk boek? Dat heb je de afgelopen jaren misschien al teveel gegeven. Twee bioscooptickets voor een leuke film? Dat is nu jammer genoeg even niet mogelijk.

Geen zorgen, BOS+ heeft de oplossing voor jouw dilemma; verras jouw Valentijn met een boompje. Een gepersonaliseerde boom, gelabeld met een persoonlijke boodschap aan je geliefde. Romantischer dan dit wordt het niet. Want wat is nu een mooier symbool voor de liefde dan een groeiende boom; die hoe ouder hij wordt, hoe meer zal vertakken en dieper zal wortelen. Bovendien verwelkt zo’n Valentijnsboompje niet zo snel als een boeket bloemen, dat is ook mooi meegenomen.

Nog meer voordelen aan een boompje als geschenk

Een boompje is niet alleen origineel en een prachtig symbool voor jullie liefde. Het is bovendien een gezond geschenk! Ze absorberen CO2 en zetten het om in zuurstof, filteren vervuilende gassen en deeltjes uit de lucht, ze zorgen voor broodnodige verkoeling tijdens warme dagen, helpen waterverontreiniging en bodemerosie te voorkomen en zorgen voor een natuurlijke habitat voor dieren.

Nog niet overtuigd? Wel, jouw gepersonaliseerd boompje zal deel uitmaken van een nieuw bos. Een plek waar memorabele ontmoetingen kunnen plaatsvinden, herinneringen voor het leven zullen worden gecreëerd en romantische uitstapjes met jouw Valentijn zullen geschieden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ben je overtuigd? Fantastisch! Dit is wat je moet doen.

Je vult het formulier in en laat een persoonlijke boodschap na voor jouw Valentijn. Deze boodschap komt later op het boomlabel. Om jouw geliefde toch te verassen hebben we een Valentijnskaartje voorzien, dat je zowel digitaal kan invullen en versturen, als afdrukken en op papier kan afgeven.

Eens je dit hebt gedaan gaan wij aan de slag met jouw boompje. Nadat we het geplant hebben, krijg je van ons in mei – wanneer de boompjes mooi in blad staan – een mailtje met daarin foto’s van jouw boompje met boodschap. Deze foto’s kan je vervolgens bezorgen aan jouw Valentijn.

Ik wil een gepersonaliseerd boompje schenken voor Valentijn

Terug

Stem voor het bos

Hoe de Paashaas verantwoordelijk is voor de achteruitgang van Afrikaanse bossen

Lees meer artikels