Updates
Nieuws

Wandelen, dat is duurzaam bewegen

Wandelen is de meest actieve en pure vorm van natuurbeleving. Door op een verantwoorde manier te wandelen, draag je bij aan je eigen gezondheid, fitheid, geluk én aan het behoud van de natuur.

Wandelsport Vlaanderen zet 4 redenen op een rijtje waarom wandelen  de meest duurzame buitenactiviteit is.

  1. Een paar goede wandelschoenen, meer heb je in feite niet nodig om te wandelen. In vergelijking met talrijke andere outdoor sporten heb je als wandelaar geen uitgebreide uitrusting nodig. En zelfs zonder wandelschoenen kan je perfect wandelen. De negen blotevoetenpaden in Vlaanderen worden steeds populairder. Ideaal voor wie op zoek is naar een avontuurlijke uitstap met kinderen. Gegarandeerd lachen, brullen en klimmen!
  2. Wandelen begint aan je voordeur. Je hoeft absoluut niet naar de andere kant van de wereld om te wandelen. De talrijke wandelnetwerken in Vlaanderen lenen zich uitstekend om kortbij te wandelen. Je wandelt van knooppunt naar knooppunt. Een handige tool hierbij is de app van wandelknooppunt.be. De Groene Halte wandelingen zijn bovendien allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer. Je wandelt van station naar station en ontdekt ondertussen de mooiste plekjes in Vlaanderen.
  3. Wandelen is een niet-belastende activiteit voor de natuur. Toch als je gewoon op de bestaande wandelpaden stapt en onderweg de dieren niet opschrikt met harde geluiden. En als je planten, bloemen en bomen niet beschadigt en je afval van je picknick terug mee huiswaarts neemt. Tijdens de WalkOn Hiking Events grijpen wandelaars de kans om zwerfvuil op te ruimen. Deze wandelingen worden georganiseerd in samenwerking met Mooimakers.
  4. Wie regelmatig gaat wandelen in de natuur, zal op termijn ook meer genieten van alles wat onderweg te zien is. Hoe bewuster we wandelenhoe bewuster we ons worden van het belang van de natuur. Ook met kinderen kan de natuur bijzonder inspirerend zijn. Leer ze onderweg op een speelse manier bewust omgaan met de kwetsbaarheid van de natuurelementen. Laat ze dingen ruiken en voelen. Wijs ze op de fascinerende insectenwereld. Door ons plezier in wandelen te delen, inspireren we ook anderen om naar buiten te trekken.

Nog inspiratie nodig?

Walkon Hiking Events
Wandelkalender Wandelsport Vlaanderen
2-daagse WalkOn Wandelclassics
Mooimakers (acties tegen zwerfvuil)

Terug

100 schoolkinderen kleuren eigen speelbos op ‘betonzinnig’ plein in Antwerpen

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Lees meer artikels