Updates
Nieuws

Zo breng je meer beweging in je dagelijkse routine

Wil je wel bewegen, maar weet je niet wanneer? Je hoeft je niet in allerlei bochten te wringen om extra tijd te maken om te bewegen, maar steek simpelweg meer beweging in je dagelijkse routine.

Deze tips helpen je op weg:

 1. Neem een stappenteller
  Registreer met een stappenteller je dagelijkse stappen en stel jezelf een doel voor de volgende dag.  Probeer elke dag je grens te verleggen om uiteindelijk aan 10.000 stappen per dag te geraken. Bij sommige stappentellers kun je via een app je collega’s uitdagen om het meeste stappen per week te doen.
 2. Beweeg naar je werk
  Ga je met het openbaar vervoer? Probeer het stukje naar de halte te stappen of te fietsen. Of stap gewoon een halte eerder af. 
  Ga je met de wagen? Parkeer je auto dan eens wat verder. Een avondwandeling of een fietstochtje na een drukke werkdag doen trouwens extra deugd. Door te bewegen, komen er endorfines vrij die je een goed gevoel geven. De stress van die dag verdwijnt in een mum van tijd. Dit laat je toe om met een goed gevoel en opgeladen batterijen een nieuwe werkdag te starten.
 3. Sport mee met de kinderen
  Breng je de kinderen naar de atletiek of voetbaltraining? Bespaar je de tijd (en energie) om over en weer te rijden en loop zelf ook een paar toertjes rond het veld. Zo heb je meteen wat extra beweging zonder er echt tijd voor vrij te maken. Je algemene gezondheid zal er wel bij varen.
 4. Doe je boodschappen bij een lokale handelaar
  Toegegeven, het is niet altijd makkelijk om je boodschappen lokaal te doen. Maar het kan ook leuk zijn om met zijn allen in het weekend een tripje naar de lokale bakker, slager of markt te doen. Gezellig én goed voor je aantal stappen. En je helpt er de lokale economie mee.
Bron: CM
Terug

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Verslag themavoormiddag: de houtsector en import in Vlaanderen 

Lees meer artikels