Updates
Vecht mee tegen de vuurzee

SOS Bolivia

Ja, ik doe mee!

Op de vlucht voor de vlammen

In Bolivia zijn hevige bosbranden aan de gang. Net zoals in Europa, Canada en Hawaï gaan er honderden hectaren bos verloren. De plaatselijke bevolking, veelal bestaande uit inheemse gemeenschappen, is heel erg afhankelijk van het bos voor voedsel en inkomen. Help hen hun leven herop te bouwen en doe een gift.  

De mensen zijn hier alles kwijt – Gustavo, medewerker BOS+ in Bolivia

bosbranden

Doe een bijdrage

Dankzij jouw gift kunnen de plaatselijke bewoners nieuw tropisch bos aanplanten en jonge boswachters opleiden om tijdig vuurhaarden op te sporen. 

 

Help mee, doe een gift

© BOS+
bosbranden

Ontdek ons project rond bosherstel, brandpreventie en klimaatresistente landbouw in Bolivia

BOS+ werkt samen met haar Boliviaanse partners om grootschalig bosherstel mogelijk te maken.

Ontdek ons project rond de uitbreiding en bescherming van veerkrachtige bossen in Bolivia

Een goede bescherming en een uitbreiding van het kwetsbaar en bosrijk leefgebied van de meliponini-bijen is cruciaal voor het inkomen van enkele inheemse gemeenschappen.

  • Landbouw voor agro-handelsgewassen is de belangrijkste oorzaak van bosverlies in Bolivia. Bosbranden ontstaan meestal door het afbranden van een terrein om het klaar te maken voor de teelt. De combinatie van deze aangestoken branden met de gevolgen van klimaatverandering (aanhoudende droogte, hoge temperaturen) en het type bos (droogbos), zorgt ervoor dat het vuur heel snel niet meer controleerbaar is.
  • © default
    bosbranden
    Stukken bos die niet afbranden worden blootgesteld aan meer zonlicht en droogte en worden zo ook kwetsbaarder voor brand. De vicieuze cirkel moet tegengehouden worden.
  • Projecten van BOS+ proberen bestaand bos te versterken, te herstellen en weerbaarder te maken tegen de volgende vuurzee.
  • bosbranden
  • bosbranden

Lees meer over bosbranden in Bolivia