Updates
Nieuws

BOS+ steunen via je testament, iets voor jou?

© Vilda Photo - Lars Soerink

De druk op het klimaat is groot, de bossen in Vlaanderen schaars. Bovendien lijkt de ambitie van de Vlaamse regering om 4000 hectare te bebossen tegen 2024 stilaan onhaalbaar. BOS+ kan niet lijdzaam toekijken. Dat is trouwens ook niet onze stijl. Wij stropen iedere dag onze mouwen op en maken werk van bosuitbreiding.  En dat willen we nog vele jaren doen.  

Maar dat kunnen we niet alleen. Om bossen aan te planten heb je terreinen, expertise en plantgoed nodig. Die bebosbare terreinen zijn jammer genoeg duur. We hebben jouw hulp nodig om de komende jaren te kunnen blijven boompjes planten. Help je ons hierbij?  

Een van de meest impactvolle manieren om ons te steunen, is BOS+ iets nalaten in je testament. Dat heet een ‘legaat’. Deze manier van schenken is de laatste jaren bijzonder populair geworden. Zo’n legaat kan verschillende vormen aannemen: je kan ons een bepaald bedrag nalaten, een goed of zelfs een bepaald percentage van je erfenis. Aan jou de keuze. En dat hoeft niet te betekenen dat je dierbaren niets krijgen. Je kan gerust iets nalaten aan BOS+ en daarnaast nog voldoende overhouden voor je dierbaren. 

Wat u geeft, doen wij groeien

Met jouw gift planten wij bossen aan. Vorig jaar ontvingen we zo’n mooi legaat en hiermee konden we heel wat mooie bossen realiseren. Wist je trouwens dat BOS+ geen successierechten moet betalen op wat je ons nalaat in je testament? Dat betekent dat je gift integraal naar bosaanplanting gaat. Is dat niet mooi? 

Weet je niet goed hoe je hier moet aan beginnen of wens je meer info? Geen probleem, onze collega Pascal geeft je graag tekst en uitleg. Dat kan via telefoon (0475 717 175), e-mail (pascal.huybrechs@bosplus.be) of zelfs via een persoonlijk bezoek. Contacteer hem gerust wanneer het jou past. Uiteraard garanderen we jou discretie en vertrouwelijkheid. 

Bijkomende informatie over deze populaire manier van schenken vind je ook op deze pagina. BOS+ is trouwens ook aangesloten bij het platform testament.be. Deze experten kunnen jou eveneens begeleiden in de opmaak van je testament. 

Bedankt alvast als je deze vorm van schenken overweegt. Je helpt er de bossen in Vlaanderen een hele stap mee vooruit. 

Terug
Medewerker fondsenwerving

Pascal Huybrechs

0475 71 71 75 pascal.huybrechs@bosplus.be

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Verslag themavoormiddag: de houtsector en import in Vlaanderen 

Lees meer artikels