Updates
Nieuws

Extra ondersteuning nodig om te blijven bewegen? Raadpleeg een Bewegen Op Verwijzing-coach!

Genoeg bewegen blijft belangrijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid. In een periode met minder sociale contacten, grote veranderingen en ongerustheid kan extra steun om te blijven bewegen voor nét dat tikkeltje meer motivatie zorgen.

Een Bewegen Op Verwijzing-coach zoekt samen met jou naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven. De coach stelt daarvoor samen met jou telefonisch een beweegplan op maat op en blijft je motiveren van op de zijlijn.

Uit het pilootproject is gebleken dat 74% van de deelnemers zich beter voelt, 52% beter met problemen om kan en zo’n 41% beter slaapt na deelname aan Bewegen op Verwijzing.

Praktisch

Bewegen Op Verwijzing is een project van Vlaams Instituut Gezond Leven en Domus Medica, en wordt grotendeels gefinancierd door de Vlaamse overheid. Zo kost een kwartier individuele begeleiding 5 euro (1 euro voor personen met verhoogde tegemoetkoming).

Omwille van de Corona-maatregelen kan je de coach nu ook bereiken via videobellen en is er tijdelijk geen verwijsbrief nodig van je huisarts.
Zoek een coach in je buurt via www.bewegenopverwijzing.be.

Terug

Bovengrondse koolstofopslag in beheerde en onbeheerde bossen in Vlaanderen

Verslag themavoormiddag: de houtsector en import in Vlaanderen 

Lees meer artikels