Updates
Nieuws

“Het bos staat er ter nagedachtenis van Andreas en veel andere jonge mensen die ons te vroeg verlaten hebben”

© Lars Soerink

Via BOS+ kan je voor je dierbare een herdenkingsbos aanplanten. Dat is wat ook de ouders van Andreas acht jaar geleden deden voor hun zoon, in samenwerking met BOS+. Toen plantten ze maar liefst 1700 bomen. Nu planten ze opnieuw een bos ter ere van Andreas, in Wetteren. Ze leggen uit waarom dit zoveel voor hen betekent.

Bossen zijn de perfecte symbolen voor het leven. Het zijn daarom niet toevallig ook de plaatsen waar we als mens ‘aarden’; rust vinden, onze gedachten verzetten, tot bezinning komen, plezier maken, herinneringen oprakelen of nieuwe maken. 

Ook bij BOS+ staan we telkens weer te kijken van de effecten die bomen, bossen, bomen planten, wandelen of bosbaden hebben op mensen. Net daarom besloten we enkele jaren geleden om ‘bossen voor het leven‘ in het leven te roepen; een campagne waarbinnen mensen voor elke belangrijke of bepalende gebeurtenis in hun leven, samen met BOS+, een bos kunnen planten. Een van de mogelijkheden binnen die campagne is het planten van een herdenkingsbos. 

herdenkingsbos

Het verhaal van Andreas

De ouders van Andreas plantten acht jaar geleden voor het eerst samen met BOS+ een herdenkingsbos voor hun zoon. 

Onze zoon Andreas is in juli 2013 overleden bij een ongeval op Universiteit Gent. Op initiatief van zijn vrienden hebben we in de lente van 2015 een eerste bos van bijna 1 hectare aangeplant in de Koestraat in Zingem (Kruisem), goed voor 1700 bomen.

De aanplanting in Zingem is gedurende die acht jaren meer en meer op een echt bos gaan lijken; met de bijhorende schoonheid en biodiversiteit. De bomen zijn een groeiende herinnering aan het leven van Andreas, die zelf enorm veel hield van de natuur. Het is een tastbare plek waar de ouders naar kunnen terugkeren om hun zoon te herdenken in de schoonheid van de natuur. 

Het bos staat er ter nagedachtenis van Andreas en veel andere jonge mensen die ons te vroeg verlaten hebben. Andreas was zelf zeer geëngageerd voor klimaat en milieu.

In november, zo’n tien jaar na zijn overlijden, willen de ouders van Andreas opnieuw, in zijn naam en herinnering, een bos voor hem planten. 

Ditmaal planten we het bos in de Gereedstraat in Wetteren, nabij de Kalkense Meersen. We planten een deel van een bos dat later publiek toegankelijk zal zijn. Zo blijft hij verder leven in een stukje natuur, voor altijd in ons hart.

Plant ook een herdenkingsbos voor jouw dierbare

Wil jij, net als de ouders van Andreas, graag een levend, groeiend eerbetoon aan je geliefde? Een plek die je kan bezoeken, waar je kan herinneren, bezinnen, genieten en nieuwe herinneringen kan maken?

Neem dan zeker een kijkje op onze website en doe je aanvraag. 

Terug

Contacteer mij

Wil je graag wat meer informatie over het aanplanten van een herdenkingsbos? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Medewerker communicatie en fondsenwerving

Tillia Eestermans

tillia.eestermans@bosplus.be

Stem voor het bos

Hoe de Paashaas verantwoordelijk is voor de achteruitgang van Afrikaanse bossen

Lees meer artikels