Updates

Ik wil bomen planten

Herdenkingsbos

Plant een herdenkingsbos aan voor jouw dierbare samen met BOS+. Een levende herinnering en een betekenisvol moment samen met familie en vrienden, om het leven van je dierbare te vieren en te herdenken.

Ik wil een herdenkingsbos

Een herdenkingsbos, een bos om te herinneren

Het verlies van een dierbare is een litteken dat nooit verdwijnt en velen raakt. Je kunt er niet omheen of overheen, je moet er doorheen. Één manier om er doorheen te komen is door rust te vinden in de natuur, in een bos.

BOS+ biedt sinds kort de mogelijkheid om voor jouw dierbare een herdenkingsbos aan te planten. Dit bos wordt aangelegd samen met familie en vrienden, een gelegenheid om samen het leven van jullie dierbare te vieren en terug te denken aan alle mooie momenten samen. Het planten van een bos in intieme kring zet je bovendien in beweging, niet alleen fysiek, maar ook geestelijk, wat jullie ruimte geeft om het verdriet te verwerken.

Mijn beste vriendin was het liefst in de natuur en heel erg begaan met het milieu, dieren, planten, alles wat er mee te maken had. Het sterkt de hele familie en vriendenkring een plaats te hebben waar ze na haar plotse overlijden eeuwigdurend kan blijven voortgroeien, één met haar geliefde natuur. Els
Onze wens is om een bos te scheppen waar wij, maar ook anderen die hetzelfde meemaakten rust kunnen vinden, kunnen loslaten door te zien groeien. Een groene long die onze wonden heelt en waar we kunnen treuren om diegene die we onderweg plots verloren. Katrien

Plantactie met nabestaanden

In het najaar, het begin van het plantseizoen, wordt het herdenkingsbos aangeplant. Je kan ervoor kiezen om dit volledig door ons te laten doen, maar het is ook mogelijk om het bos in intieme kring, samen met familie en vrienden, aan te planten. Wij voorzien op die dag al het nodige materiaal en begeleiden je bij het planten van de bomen.

Het planten van een herdenkingsbos

Een levende herinnering

Een herdenkingsbos is een mooie plaats om samen in te vertoeven, herinneringen van je dierbare boven te halen of nieuwe momenten te beleven.

Natuurlijke filter

Een bos is niet enkel een daad van liefde of een levende herinnering, het fungeert ook als natuurlijke filter voor fijn stof en schadelijke gassen in de lucht.

In de natuur en in haar reizen leeft onze dochter voort. We willen graag over de hele wereld bomen planten in haar naam. Hier, dicht bij ons, als herinnering aan wie ze altijd zal zijn, in de rest van de wereld als eerbetoon en als droom. Mario
  • Een dierbare verliezen is het meest ingrijpende dat we als mens meemaken. Het herdenken van die dierbare is cruciaal in het verwerken van ons verdriet en natuur schept daarvoor de perfecte context. Herdenk jouw geliefde met een bos via bosplus.be/bossenvoorhetleven/herdenkingsbos

Lees meer over herdenkingsbossen

Interesse?

Dit is hoe het verdergaat. Wil je graag eerst een vrijblijvend gesprek over het aanplanten van een herdenkingsbos? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen via bos@bosplus.be.

1

Vul het formulier in

Vul onderstaande vragenlijst in.

2

Unieke webpagina

Wij maken voor jou een persoonlijke webpagina voor het herdenkingsbos op. De link naar de pagina kan je delen met vrienden en familie.

3

Opvolging donaties

Je kan via de webpagina de donaties en boodschappen voor het herdenkingsbos opvolgen.

4

Plantactie

Om het herdenkingsbos aan te planten organiseert BOS+ samen met alle donateurs een plantactie.

Jouw contactgegevens

Gegevens overledene

Jouw webpagina

Vul hier de boodschap in die wordt weergegeven voor de bezoekers van de webpagina
5MB limiet, jpg of png, liggende foto

Contacteer ons

Heb je nog vragen of wil je graag wat meer informatie, aarzel niet om contact op te nemen.

Communicatie en particuliere fondsenwerving

Tillia Eestermans

tillia.eestermans@bosplus.be