Updates
Nieuws

Een duurzaam eerbetoon: plant een herdenkingsbos voor je dierbare

Het verlies van een dierbare is voor iedereen een ingrijpende gebeurtenis, het is iets wat ons leven voor altijd verandert. Om het verdriet dat daarmee gepaard gaat te helpen verwerken en troost te vinden bij elkaar en in de natuur, biedt BOS+ de mogelijkheid om een herdenkingsbos aan te planten. 

Meer informatie over het aanvragen van een herdenkingsbos vind je hier

Meer dan alleen een bos

Een herdenkingsbos is meer dan alleen een bos; het is een levend, groeiend eerbetoon aan de mensen die we moeten missen, maar voor altijd in ons hart dragen. Het planten van bomen in hun naam werkt helend, creëert een blijvende herinnering en draagt bovendien bij aan een groenere, gezondere planeet voor toekomstige generaties.

Mijn beste vriendin was het liefst in de natuur en heel erg begaan met het milieu, dieren, planten, alles wat er mee te maken had. Het sterkt de hele familie en vriendenkring een plaats te hebben waar ze na haar plotse overlijden eeuwigdurend kan blijven voortgroeien, één met haar geliefde natuur. – Els

De helende kracht van natuur

In de natuur zijn, en zeker samen tijd doorbrengen in de natuur, werkt helend. Dat klinkt niet alleen logisch, er is inmiddels ook veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van natuur en keer op keer wordt de positieve werking aangetoond – op het immuunsysteem, op het geluksgevoel, en op het gemoed.

Ook om verdriet te verwerken kan tijd spenderen in de natuur dus zalvend zijn. Zeker als je zelf met je handen in de aarde kan woelen, nieuw leven kan planten voor het leven dat je verloor, en dat je dan nadien kan zien groeien.

Onze wens is om een bos te scheppen waar wij, maar ook anderen die hetzelfde meemaakten rust kunnen vinden, kunnen loslaten door te zien groeien. Een groene long die onze wonden heelt en waar we kunnen treuren om diegene die we onderweg plots verloren. – Katrien

 Een plek om te herdenken en nieuwe herinneringen te maken

Het planten van een herdenkingsbos is het creëren van een rustgevende plaats in de natuur, waar herinneringen opgehaald kunnen worden en nieuwe kunnen worden gemaakt. Het is een manier om het leven van je dierbare te vieren op een betekenisvolle, duurzame, blijvende manier.

In de natuur en in haar reizen leeft onze dochter voort. We willen graag over de hele wereld bomen planten in haar naam. Hier, dicht bij ons, als herinnering aan wie ze altijd zal zijn, in de rest van de wereld als eerbetoon en als droom. – Mario

Meer informatie over het aanplanten van een herdenkingsbos vind je hier

Terug

Contacteer mij

Heb je vragen over het aanplanten van een herdenkingsbos? Aarzel niet om me te contacteren.

Communicatie en particuliere fondsenwerving

Tillia Eestermans

tillia.eestermans@bosplus.be

Een bewogen jaar voor Cacao

De strijd is nooit gestreden

Lees meer artikels