Updates
Nieuws

Inschrijving voor Andermaal zijn geopend!

Het succesvolle BOS+ project ‘Andermaal’ krijgt een vervolg. Waar we in het originele project leerlingen op hotelscholen wegwijs maakten in de wereld van de vegetarische en plantaardige voeding, richt we ons nu op leerkrachten.

Het eerste Andermaal-project leidde tot dit prachtige kookboek met originele recepten bedacht door leerlingen op de hotelscholen. Tijdens dat project kregen we herhaaldelijk de vraag naar meer ondersteuning bij leerkrachten. U vraagt, BOS+ draait!

Het komende schooljaar organiseren we, samen met ProVeg en Horeca Forma, twee opleidingsdagen voor leerkrachten in het studiedomein voeding en horeca (tso, bso en dbso). De kookworkshops zullen verzorgd worden door niemand minder dan Pieter-Jan Lint, topchef van het bekroonde vegan gastronomisch restaurant Amaranth in Merelbeke.

Naast de praktijk frissen we de leerkrachten hun theoretische kennis op en bezorgen we hen kwalitatief educatief materiaal om in de klas aan de slag te gaan rond duurzame voeding. Zo ondersteunen we leerkrachten om hun leerlingen duidelijk te maken welke positieve impact de plantaardige keuken heeft op het klimaat én op onze gezondheid.

Leerkrachten kunnen zich hier inschrijven. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt!

Het project ‘Andermaal’ komt tot stand met de steun van het Belgische Directoraat-Generaal voor de Ontwikkelingssamenwerking (DGD) en het Regionaal Technologisch Centrum Oost-Vlaanderen.

Terug
Projectmedewerker

Thibaut Joris

thibaut.joris@bosplus.be

Hoe de Paashaas verantwoordelijk is voor de achteruitgang van Afrikaanse bossen

BOS+ en West Fraser Genk oogsten Limburgse populieren om lokaal te verwerken in OSB-platen

Lees meer artikels